Dr. Michael Laitman

Megszabadulás a kizárólagosságtól

Úgy tűnik minden egyes személynek, hogy a Teremtő őt különleges elbánásban részesíti másokhoz hasonlítva. Mindenkiben meg van ez a vonás, mivel a személy érzi, hogy hogy saját különleges eredetéből származik. Mivel a személy nem érzi ugyanezt az eredetet a többiekben, úgy tűnik számára hogy ő maga különleges. Ez az ahogy a törés ereje működik.

Azonban nem létezik rossz jó nélkül. Nekünk csak megfelelően kell felhasznánunk különlegességünk eme érzetét. Más szóval ahelyett, hogy úgy érezzük magunkat, mint a “király fia” mely a palotában született, a személynek el kell érnie a “fiú” (Ben héberül) szintjét, saját erőfeszítése által. És ez hatalmas, és kemény munka.

A személynek el kell törölnie “kizárólagosságát, különlegességét” magából, melyet eddig fejébe vett. El kell hessegetnie minden kifogását, és reményét, hogy ő látszólag megérdemel bármit is. Meg kell hogy értse: “az aki nem dolgozott keményen, az nem talált”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.