Dr. Michael Laitman

Az én munkám része a közös munkának

Kérdés:

Miért kell minden személynek aggódnia a lecke alatt: az ő személyes munkájának tisztasága miatt, vagy az egység érdekében?

Válaszom:

Nem elég hogy csak egy sematikus módon aggódjunk az egységért általánosságban. Ahogy azt Báál HaSzulam írja, nekünk Izrael, a Tóra és a Teremtő egységét kell megépítenünk.

MI egy olyan állapotban vagyunk, ahol minden egyes személy, és mindannyian együttesen döntünk el mindent. Minden egyes személy hozzáadja saját “fillérét” a csoport közös vágyához, és abból megkapja az imához vezető megfelelő aspirációt. És akkor ez a személyes ima ismét beleömlik a közös ima egységébe.

Az egyéni munka állandóan kombinálódik a közös munkával: A személy beteljesíti az egészt, és közben magát is teljessé teszi az egésszel. Ennek eredményeképpen mi egyetlen imát formálunk, amelyről írva van: “Izrael gyermekei felkiáltottak a munkától”.

Annak érdekében, hogy elérjük mindezt, a célnak hihetetlenül fontosnak kell lennie számunkra, hogy mi ne cseréljük azt fel bármilyen “eredményre”, vagy elméleti tudásra. Nem szabad hogy lenyugodjunk a mindennapos rutin megnyugtató ritmusától, mivel jelenlegi állapotunkban “folytathatjuk” útunkat akár több ezer évig is. Nem lehetünk elégedettek a terjesztésben elért sikereink által, mivel mindaz nyilvánvalóan csak eszköz. Teljesen minden mekkora eredményeket érünk el, nem tekinthetjük azokat életünk céljainak, még akár átmeneti, közbülső céloknak sem.

Mi nem nyugtathatjuk le magunkat munkánk és erőfeszítésink eredményei által, abban reménykedve hogy azok majd elvégzik a munkát idővel. Ehelyett a személynek azonnal tekintetét a legfontosabb dologra kell emelnie, és a valódi célt kell maga elé helyeznie: a Teremtő tulajdonságának a felfedezését, az adakozás tulajdonságát saját magán belül. Ezt kell követelnünk engedmények nélkül, fáradhatatlanul. Bármilyen szünet vagy megállás károsítja a személyt, és a Teremtővel való kapcsolatát. Ennél fogva ez az ahol szükség van a közös imára, amely állandóvá válhat.

Meg kell, hogy értsük, hogy hatalmas erőfeszítésekbe kerül a spirituális világba való belépés, de mindez nem annyira nehéz egy csoporton belül, és csakis közös megegyezésünktől függ.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,153 seconds.