Dr. Michael Laitman

Amikor lenullázom magam, akkor növekszem

A lenullázás, önmegsemmísités cselekedete jellemzi a teljes spirituális fejlődés folyamatát. Minden egyes szinten a teremtmény eltörli saját vágyát, mely a semmiből lett teremtve, mindazt arra használva hogy elérje a Teremtővel való azonosságot.

Kezdetben a teremtmény lenullázza magát egy pontként, annak érdekében hogy egy hatalmas szükséget szerezzen meg. Minek az érdekében? Mindez annak érdekében történik hogy a Teremtővel megfelelő Kli-vel (edénnyel) rendelkezzen. A második stádiumban eltörli ezt a szükséget, és a fölé emelkedik.

A vágy elutasítása a Machsom-on (a mi világunkat a spiritualitástól elválasztó határvonal) való áthaladást jelképezi. Azáltal hogy felemelkedett a teremtmény szabaddá válik vágyától és ennek megfelelően átlép a követlező szintre.

Ott a teremtett lény felújítja a vágyat és még élvezetet is kap azon belül, nem önmaga számára, hanem annak érdekében, hogy a Teremtőnek örömet okozza, mely Teremtő szereti őt, ezáltal bemutatva saját szeretét a Teremtő irányában. Más szóval a Gmar Tikkun-hoz (Végső Korrekció) vezető létra fokain való teljes felemelkedés során a teremtmény folyamatosan visszavonja, megszünteti magát.

Ebből az következik, hogy a önmegsemmítés az egy eszköz, cselekedet, és végeredmény egyazon időben, Annak segítségével mi előre haladunk az értékek létráján ameddig el nem érjük a legmagasztosabb értéket, amikor az önmegsemmítés olyan szintet ér el, hogy az azt eredményezi, hogy azonossá válunk a Teremtővel.

Paradox módon az önmegsemmítés cselekedetén keresztül történik, hogy amikor én visszavonom az én semmiből teremtett pontomat, akkor érem el a Teremtő státuszát. Ezt alapzatként használva, én állandóan növekszem, a Fény rám gyakorolt hatása által.

A mi korporeális életünkben mi nem érezzük a Teremtőt, se nem érezzük a sppirituális erőket, és nem értjük a teremtés célját. Ki előtt szüntetnénk meg magunkat és hogyan lennénk arra képesek? Én a csoport előtt szüntetem, vonom vissza magamat, azaz a tanár, a Kabbalisztikus írások és azon emberek előtt, akik ugyanarra a célra aspirálnak mint én magam. Én lenullázom magam velük kapcsolatban, és nem pedig a jelenlegi világunkkal szemben melynek vágyai nem kapcsolódnak a spirituális fejlődéshez.

Én feloldódom a csoportban mintha nem is léteznék. Én csak a második részt (Ain, hiány) tartom meg a “semmiből teremtett” (Yesh mi Ain) pontból, és lemásolom gondolataikat, érzéseiket, mintha azok a sajátjaim lennének, a sajátjaimat nem figyelembe véve. Azáltal hogy ezt teszem, én belépek a spirituális rendszerbe és elkezdem megkapni a Körbevevő Fényt, mely előre mozdít engem a spirituális világban.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,732 seconds.