Dr. Michael Laitman

Egy hivatalos Professzor az Acilut Világában

Nem vagyunk képesek a végső állapotba egy ugrással bekerülni, mivel akkor nem lennénk függetlenek. Nekünk újra kell teremtenünk, és meg kell építsük a többi lelkekkel való összeolvadásunkat a magunk erejéből. A kapcsolatok eltűnnek, a kép el van törölve számunkra, és nekünk azt úja és újra elő kell hívnunk. Ennél fogva mi magunk építjük fel független személyiségünket.

A végső korrigált állapot nem fontos: az már most is létezik! A mi jelenlegi állapotunk ugyancsak nem fontos, mivel az csak elképzelt, egy illúzió. Az egyetlen dolog ami számít az az erőfeszítés, a vágyunk, hogy elképzeljük ezt a rendszert, és azt mozgásba hozzuk, hasonlóan ahhoz, ahogy egy gyermek felnőtt életet játszik. Ezáltal a játék által mi megépítjük “én”-ünket.

Az az állapot melybe újra és újra bele vagyunk hajítva van úgy elnevezve, hogy “ez a világ”. A korrigált állapot csak attól függ a kapcsolat melyik fokára emelkedünk fel: az Asszija, Yecira, Beria, Acilut világába, vagy a Végtelen Világba.

Minden egyes alkalommal mi belépünk majd kilépünk a spirituális világból, még akár a legmagasabb szinten is ahol a teljes rendszer tisztává válik számunkra és csak egy kicsiny, talán észrevehetetlen részlet marad tisztázatlan. Hirtelen mi ismét ki leszünk hajítva a tökéletes sötétéségbe, és nekünk vissza kell térnünk onnan.

És a munka egyre nehezebbé válik, ahogy annak lennie kell nagy emberek számára. valójában kit is tartunk nagy szakértőnek? Azt a személyt, aki képes bonyolult feladatokat végrehajtani, és olyan problémákat megoldani, melyeket mások meg sem tudnak érinteni.

Ebből az következik, hogy ő keményebben dolgozik mint mások, több pénzt (“Keszef”, pénz, fedettség, a szűrő) keres, nagyobb hírneve és státusza van mint másoknak.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.