Dr. Michael Laitman

Mi az üdvözülés számomra?

Írva van, hogy a személy mely kinyit egy Kabbala könyvet az meg akarja menteni életét, lelkét. Ő élete értelméről kérdez kérdéseket, és annak értelmére tekint, meg akarván menekülni attól az ürességtől, mely még a halálnál is rosszabb. Mi látjuk hogy az egész emberiség egyre közelebb kerül ehhez az állapothoz.

Amikor a személy felkiált a korrekcióért szíve mélyéről, akkor mit is jelent ez a korrekció számára? Ez a teljes probléma: vajon a személy megfelelően képzeli-e el azt az üdvözülést amit kér? Mindannak a jelentése az-e számára, hogy fölé emelkedhessen önzőségének, hogy egyesüljön a többiekkel, és az egész valósággal egyetlen egésszé? Vajon megérti-e hogy többé nem használhatja fel megszerző vágyait, edényeit? Megkérdezi-e magától: Mi az értelme a megszerzés általi életnek, azáltal hogy mindent magamon belülre szívok be?

Amennyiben a személy valóban valami többet akar, akkor az csakis az adakozó vágyakon belül lehetséges, azokon az edényeken belül, melyek kifelé irányulnak. Akkor ez a felkiáltás azt jelenti: “Ments meg engem attól a vágytól, mely mindent maga felé vonz, és nem ad semmit!”

Amennyiben a személy szíve már kifelé irányul, amennyiben arra vágyik már, hogy kilépjen magából, hogy kapcsolatot létesítsen mindenkivel, és hogy ott találja meg életének érzetét, akkor szándéka már helyes, és akkor a Fény eljön és visszatéríti őt a Forráshoz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.