Dr. Michael Laitman

A tudomány mely a Teremtőt tanulmányozza

Az egy nagy probléma, hogy az ember csak azt képes tanulmányozni, amely a bezsélő szint alatt létezik, azaz a kövületi, növényi és állati szintjeit a megszerzés iránti vágynak. Képtelen leválasztani és tanulmányozni a vágyat az emberi szinten, mivel nem azonos a Teremtővel.

Az emberi szintet úgy tekintjük, mint “egy Isteni rész Felülről”. És ez a rész láthatatlan számunkra ebben a pillanatban, ezáltal képtelenek vagyunk azt tanulmányozni.

Az emberi szint vágyát úgy hívjuk, hogy: lélek, mindaz a lélek alapanyaga. Az alapanyag az élvezet iránti vágy, és annak formája a Teremtővel való azonossága. Pontosan ez az amit a Kabbalisták tanulmányoznak: hol azonos a Teremtő és én magam, milyen módon, mely szinteken, és a feltételek milyen kombinációiban?

A Kabbala bölcsessége azt tanulmányozza, hogy az élvezet iránti vágy alapanyaga hogyan szerzi meg a Teremtő formáját, ez az amikor az “léleknek” (Nesama) nevezhető, mivel ez a Teremtővel való azonosság legmagasabb elérhető formája a Végső Korrekció előtt (Nefes-Ruah-Nesama).

Ez a korlátozás addig létezik ebben a tudományban amíg az összes ember részt nem vesz benne, de előbb utóbb mi mindannyian képesek leszünk azt tanulmányozni a jóval magasabb szinten.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.