Dr. Michael Laitman

A Kabbalista az egy kutató, aki a Felső Természetet kutatja

A szokványos tudomány az anyagot tanulmányozza és fedezi fel, azaz a megszerzés iránti vágyat. Mi tanulmányozzuk a kövületi, növényi és állati szintjeit a vágynak azáltal, hogy annak viselkedését figyeljük, tesztelve reakcióikat különböző stimulusokra, ezen megfigyeléseket összegyűjtve, egy tudományt létrehozva.

Mi tanulmányozhatjuk saját anyagunkat is, a megszerzés iránti vágyat az emberi szinten, azt próbára téve tesztelve, és abból is alakíthatunk egy tudományt. Ez a módja annak, ahogy a Kabbala bölcsessége kialakult.

Az kizárólag empírikus következtetésekre alapul, melyeket a személy a magán végzett kísérletek által szerez. Nem létezik olyan könyv mely az égből pottyant volna elénk, ahogy nem létezik olyan hang mely csak Felülről érkezett volna hozzánk.

A Kabbalista egy olyan személy, aki a természetet tanulmányozza, és felfedezi annak mindent összefogó erejét. Ez az erő hozza létre azt az energiát, mely az egész Univerzumot létrehozta. Ezt az erőt mi a Teremtőnek tekintjük, és azt tanulmányozzuk hogyan tudjuk mi azt befolyásolni, és az hogyan reagál a mi cselekedeteinkre. Ez az amit mi a Kabbala bölcsességének nevezünk.

Mi látjuk azt hogy az összes természettudomány mely a korporeális világot tanulmányozza, a kövületi, növényi és állati szinteket, valamint a Kabbala tudománya is az egyetlen globális erő ismeretéből ered, mely a vágy alapanyagának összes szintjét befolyásolja. Ezáltal a Kabbala tudománya, mely a mindent egységbe foglaló erőt és annak az általa teremtett anyagra irányuló hatásait tanulmányozza, a legáltalánosabb tudomány. És az összes többi tudomány benne foglaltatik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,670 seconds.