Dr. Michael Laitman

Hét milliárd csecsemő boldog édesanyja

Kérdés:

Ha elfogadom mások vágyait, mintha azok az enyémek lennének, nem jelenti ez azt is, hogy az ehhez a vágyakhoz kacsolódó kielégülés mentén megkapom, az összes szenvedését is, akár az egész emberiségét? Én földöntúli élvezetek megszerzéséért jöttem, de miért van szükségem extra szenvedésre?

Válasz:

Nem kapja meg valaki mások szenvedését, csak a vágyait. Hogy tudja élvezetekkel kitölteni mások vágyait, ha ők nem válnak üressé először?

Egyértelmű, hogy nem öröm, ha üres vágyak vannak. De ha azért akarjuk megszerezni ezeket, hogy kitöltsük őket, akkor boldogok leszünk, mert ezek nem üresek többé! Ez azt jelenti, lehetőségünk van, kitölteni ezeket. Eu olyan, mint egy anya, aki azért boldog, mert annyi ételt készített elő, az éhes gyermekének, hogy az jóllakjon.

Ezért, nincs szenvedésről szó, csak élvezetről Olyan, mintha egy nagyon finom étel lenne az orra előtt az embernek, és ettől felébred az étvágya az embernek. Végül is az étvágy az egyetlen dolog, ami hiányzik az emberből, az étel megszerzéséhez.

A Fény teljes nyugalomban van, és mi a Fény tengerében vagyunk. A többlet, amit más, üres edényekből, vagy vágyakból kap valaki, azt eredményezi, hogy ennek arányában még jobban képes lesz Fénnyel és minden más kielégüléssel kitölteni a saját edényeit és vágyait! Ez az, amit a kabbala bölcsessége tanít. Ez a „megszerzés bölcsessége”, vagy kitöltés bölcsessége. .

A személy olyan, mint egy anya, akinek hét milliárd éhes csecsemője lenne, és elég teje mindegyik számára – a teljes Fénye a Végtelennek. El tudjuk képzelni, mekkora élvezet ez?

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,672 seconds.