Dr. Michael Laitman

Jákob szerepe Egyiptomban

Kérdés:

A “VaYechi” című heti Tóra adagban egy nagyon érdekes viszony létezik az egyiptomiak, Jákob és gyermekei között. Az egyiptomiak megsíratták Jákobot, bebalzsamozták őt, Izrael földjén temették őt el, és így tovább. Mit jelent mindez?

Válaszom:

A mi önzőségünk, vagy megszerzés iránti vágyunk, melyet Egyiptomnak nevezünk nem képes létezni az adakozás iránti vágy nélkül. Szükségünk van a Felső Fényre! Azonban a Felső Fény nem jön el hozzánk, hacsak nem rendelkezünk az adakozás szikráival. Amikor a személy elkezdi összekapcsolni a megszerzés és adakozás tulajdonságait, akkor látja mennyire prosperál önző vágyain belül!

Ennél fogva a “bőség hét éve” Egyiptomban (ahol a 7 év nem időtartamot jelképez, hanem a Zeir Anpin 7 Szfiráját) addig lehetséges, amíg Jákob Egyiptomban van. Mindaddig amíg Jákob, a közéspő vonal létezik, ő képes megfelelően összekapcsolni a jobb és bal vonalat egymással, azaz az adakozást és a megszerzést. Ezáltal ő Fényt és bőséget nyújt mindenki számára. Ezért van az, hogy Jákob, a jobb és bal vonalak kombinációja ilyen nagy tiszteletnek örvendett.

Azonban ez a kombináció csak az egyiptomiaknak kedvező. Ez növeli az önzőséget, de az nem elégséges, annak tovább kell növekednie. Ennél fogva ahogy Jákob az önzőséget egy nagy szintre növelte, befejezte szerepét.

Az önző vágy a spirituális erő segítségével növekedett, és amikor befejezi növekedését, az az idő amikor az “éhinség hét éve kezdődik”, a személyt arra kényszerítve hogy egy magasabb szintre emelkedjen. Mi láthatjuk, hogy a szentség (adakozás) hogyan dolgozik a Klipa (kéreg, önzőség) érdekében, és a Klipa hogyan dolgozik a szetnség érdekében. Ezáltal nincs olyan dolog, hogy “gonosz” vagy “jó”. Amennyiben a személy ezeket az erőket megfelelően használja fel, azok mind a cél fele segítik őt.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,149 seconds.