Dr. Michael Laitman

Örökkévaló függőség

Kérdés:

MI a különbség a között, hogy tudatában vagyunk a gonosz hajlamnak, és hogy azt korrigáljuk?

Válaszom:

A megszerzés iránti vágy a Fény által lett teremtve, és nem képes megváltozni maga által. A Fényen kívül a vágy az zéró, nem létezik! Az teljesen függ a Fény rajta gyakorolt hatásától.

Semmi nem létezik a teljes teremtésben a Fényen és az általa teremtett vágyon kívül. A Fénynek az általa teremtett megszerzés iránti vágy felett kiváltott hatásától függően a vágy képes megváltozni a “teljesen önző”-től, a “teljesen altruisztikus”-ig. MIndaz a vágy fölött levő Fény hatásának intenzitásától függ. Amikor mi a megszerzés iránti vágyról beszélünk, meg kell említsük mi is az, és hogy az teljesen a Fény által van meghatározva.

Mindez hasonló egy halom fémhez, mely egy mágnes alatt nyugszik: ezen halom fém minden cselekedete a mágnes által van meghatározva. És mi állandóan, az örökkévalóságig a Fénytől és annak ránk gyakorolt hatásától függünk. És amennyiben a Fény nem hatna ránk, egyszerűen eltűnnénk!

Amikor a Fény kitölti a megszerzés iránti vágyat, az élvezetet vált ki bennünk. Amikor a vágy üres, akkor szenvedünk. Amikor a Fény visszavonul tőlünk (a vágytól) szinte teljesen, akkor az számunkra a Fény hiányának érzetét úgy érezteti, mintha létezésünk forrása tűnne el (a Teremtő rejtettsége).

Amikor a Fény visszatér ebből a rejtettségből, akkor segít nekünk felismernünk a gonosz hajlamot, vagy saját önzőségünket a szeretet és adakozás tulajdonságával szemben, még akkor is amikor mi még ezt nem érzékeljük pontosan. Amikor a Fény még közelebb kerül mi azt már úgy érzékeljük, hogy önzőségünk elviselhetetlenné válik. Ebben az állapotban a Teremtő (a Fény) garanciát vállal arra, hogy a személy többé nem hasznosítja önzőségét. De amennyiben a Fény ismét visszavonul, akkor a személy bizonyosan ismételten visszazuhan természetes önzőségébe.

A Kabbala bölcsessége elmagyarázza hogy vagyunk képesek irányítani a Fény ránk gyakorolt hatását, és ilyen módon gyorsan és könnyedén magunkat a tökéletességre vezetni, ahelyett, hogy mi a gonosz saját magunkon való érzékelésén keresztül haladjunk. Ebben az esetben mi örökkévalóan függőek vagyunk a Fénytől, ami nagyszerű mivel az bizonyosan a tökéletességhez vezet minket.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,455 seconds.