Dr. Michael Laitman

Örökké fiatalnak maradni

Kérdés:

Mivel elkezdtem a Kabbala Bölcsességének tanulmányozását, és beléptem a csoportba, érzem, mennyire erősödik bennem a vágy a szexre, és más világi élvezetekre. Hogy dolgozzam ezt fel??

Válasz:

Írva van, “Aki nagyobb, mint az ő barátja, annak a vágya is nagyobb, a barátja vágyánál.” Az egész történelmünk során, egoisztikusan fejlődtünk, az egónk folyamatosan növekedett. A végén, elérkeztünk egy állapothoz, ahol használni kellene ezt a hatalmas egoizmust, ami a világban van.

Ezért az emberek kétségbeesést éreznek, depressziósak lesznek, kábítószereznek; a terrorizmus és egyéb szerencsétlenségek egyre kiterjedtebbek. Többé nem tudjuk, mit kezdjünk az életünkkel. Most még nagyobb egoizmussal kell előrefelé ugranunk, annak érdekében, hogy elérjük a spirituális világot, és a Teremtőt.

Ezért az emberek, akik megérkeznek a kabbala bölcsességéhez, azt gondolják, hogy olyanok lesznek, mint a „szárnyas angyalok,” mintha a szárny lenne az egyetlen hiányzó dolog, miközben semmilyen földi élvezet nem tölt ki őket egyáltalán többé. Azonban amikor a személy elkezd tanulni, hirtelen felfedezi, hogy még jobban vágyik az ételre, szexre, utazásra, és egyéb testi örömökre.

Miért van ez így? Az ego növekedetett, és ezzel semmit nem tudunk tenni. Lényegtelen a kor. Valaki lehet 80 vagy 90 éves, ugyanúgy elkezdhet vágyni valamire, mint ahogy egy fiatal vágyna. Nem akarom ezt reklámozni, majd figyeljünk meg egy csoport idős embert. De valójában ebben nincs kegyelem; annak, aki a kabbala bölcsességét tanulja, minden vágyának növekednie kell.

Az alapja az összes vágynak, a szexuális öröm, ami abból a  gyökérérzésből fakad, ami a vágy és a Fény összekapcsolódásával együtt jár, a férfi és a nő egyesülésekor, ami a teremtés két fele. Ezért érzi valaki nagyon hamar, a szexuális vágy erőteljes növekedését, egy olyan szintig is akár, amely nem történt ezt megelőzően.

Előzőleg, egy fegyelmezett ember volt, minden vágyát ellenőrzés alatt tartotta. Azonban most, egy ilyen groteszk helyzet állt elő, ami az egész életére rányomja a bélyegét.

Ez mind igaz és tudjuk, ahogy valaki elkezdi a kabbala bölcsességének tanulását, minden vágya, és irányultsága újraéled.

Mit tegyünk ezzel? Ahogy talán ismert a számunkra, a kabbala bölcsességéből, számunkra tilos a vágyainknak való ellenállás. Nem szabad kihívnunk a gonosz hajlamot” közvetlen módon, mintha egy hősként harcba mennénk; nem fogunk győzni ugyanis. Csak vonjuk magunkat a tanulás, a csoport alá, és kapcsolódjunk hozzájuk a legjobb képességünkkel, hogy a Felső  Fény még erőteljesebben hathasson ránk. Csak ezen a módon lesz valaki képes keresztül menni ezen, miközben az összes elképzelhető nehézség körülveszi.

Nincs más választás ezen kívül. Mindez úgy van megtervezve, hogy megtisztítsa a szándékot, és a gondolatokat annak érdekében, hogy láthatóvá váljék, hogy ezek a nehézségek a ragasztó pontok a csoporthoz, mivel a szabad akaratunk kizárólag ebben rejlik.

Azért kapja valaki ezeket az állapotokat, hogy talán örökre elrendezze a választást, még az olyan vágyak tekintetében is, mint az egészség, szex. család, és más örömei az anyagi világnak. Ezen az alapon tapadunk a csoporthoz egyre szorosabban, és valósítjuk meg az egyetlen szabad választást.

Nincs senkinek ereje a vágyaival harcolni. Ne legyen senki bolond, és ne kezdjen háborút ezekkel. Végül is ez nem a személy felelőssége, nem az ő feladata. Külső feltételeket kapott, így tehát ezáltal gyakorolni tudja a szabad akaratot, hogy az egyre jobban kinyíljon.

Ezt meg kell érteni, miközben bármilyen helyzettel szembesül. Normális módon cselekedni a mi világunkban, nem változni az otthon, a család, a vakáció és az egészség területén végzett cselekedetekben. Azonban minden figyelmet kizárólag, a valódi szabad akaratra kell fordítani.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,614 seconds.