Dr. Michael Laitman

A Teremtőt fontossá tenni

A Teremtő hozzá hasonlatosat akart teremteni. Ez egy igazi, áldás. Miért nem lett, a teremtmény, az elsőm pillanattól azonos a Teremtőhöz? Mert a teremtménynek, saját magát kell megkonstruálnia.

A kapcsolat, a Teremtő és a teremtmény között, a kapni akarás és az adakozás módján kerül végrehajtásra. A Teremő készen áll a teremtmény kitöltésének odaadására, továbbá ad a teremtménynek egy lehetőséget, hogy ugyanezt visszaadhassa. A legfontosabb, hogy a Teremtő megjelenjen a teremtmény szemében, ez a legtöbb, amit odaadhat neki. A végén, valóban függetlenné válik, és egyenlővé a Teremtővel.

Így, egy teljes viszonosság jön létre. Az ember kielégülést kap azáltal, hogy felemelkedik a Teremtő szintjére, de csak akkor, ha meg akarja ismerni Őt.

Ez a többlet vágy, amire szükségünk van, hogy megtaláljuk azt, ami miatt valóban törekedni kezdünk. Ez a Teremtő fontosságának a felismeréséből ered. Ismerjük ezt a mi világunkból: ha valaki fontos a szememben, törekszem valamit adni a számára. Például, a gyermek fontos a szüleinek, igyekeznek ajándékot adni a számára.

Kiderül, hogy folyamatosan dolgoznom kell, hogy felismerjem ennek a létrafoknak, vagy minőségi foknak a fontosságát, melyet Teremtőnek nevezünk. Ezen a módon, elérjük a hasonlóságot a Teremtővel, természetesen azt is megtaláljuk, mi fontos a számunkra: az adakozás tulajdonsága.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.