Dr. Michael Laitman

Itt az ideje, hogy megépítsük a bárkát

Kérdés:

Hogyan menekülhetünk meg az előttünk álló, bármikor bekövetkezhető természeti katasztrófáktól? Mit tehetünk?

Válaszom:

Valószínűleg egy olyan bárkát kell építsünk, mint amilyet Noé épített, és abba kell elrejtőzzünk. “Noé bárkája” a Bina, azaz az adakozás tulajdonsága. A személy belép abba, és az megmenti őt, körbevéve a személyt minden oldalról, mint édeasnyja anyaméhe.

A Bina magába öleli a Malchut-ot, megvédve azt a kíméletlen Fényektől, Gevurot-tól (bátorság, erő), mint tájfúnok és pusztító tűzek. Az összes katasztrófa a Hasszadim (Kegyelem) Fényének öltözete nélkül megjelenő Hochma (Bölcsesség) Fényének a manifesztációja.

Egy csapás azáltal történik, hogy a Fény ereje közvetlen módon érkezik, anélkül, hogy az kíséretet kapna a szeretet és kegyelem (Hasszadim) Fényétől. Ennél fogva ahelyett, hogy az megölelne minket, az lecsap ránk. Ugyanaz a Hochma Fénye, amennyiben az beleöltözik a Hasszadim Fényébe, megölel, de anélkül az csapásokat mér ránk. Ezáltal a teljes korrekciónk abból áll, hogy magunkra vonjuk a Hasszadim Fényét, azaz a Bina erejét.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.