Dr. Michael Laitman

Válasszuk az esszenciát ne a formát

Kérdés:

Érdemes a Kabbalista szövegeket héberül olvasni még akkor is nem értek héberül?

Válaszom:

Itt, mindenek felett fontos, hogy a személy isnpirációt kapjon a lényegtől. Ennél fogva neki olyan nyelven kell olvasnia a könyvet melyet megért. Érzelmileg kell, hogy együtt legyen velünk, nem pedig grammatikailag.

Az írott betűk geometriai formái csak a mi világunkban léteznek. Egy kicsit magasabb, spirituális szinten az nem geometriai többé, hanem tulajdonságokat jelképez, melynek semmi köze azokhoz a formákhoz, melyeket most látunk. Ott a betűk külvonalai az érzelmekben jelentkeznek. Ennél fogva amennyiben a személy nem ismeri a héber nyelvet, hadd halgassa a leckét olyan nyelven ami lehetővé teszi számára, hogy érezze az esszenciát, az alapgondolatot.

Általánosságban ezek a betűk nem tartoznak a héber nyelvhez. Ők a két erőt, a Hasszadim (Kegyelem) és a Hochma (Bölcsesség) erőit jelképezik, azaz a megszerzést és adakozást, melyek összekapcsolódnak egymással ilyen vagy olyan módon.

Egy héber betű (Ot) ugyancsak egy szimbólum. Amit mi látunk azok nem héber betűk, hanem geometriai formák, melyek a két erő külünböző interakcióit, kombinációit reprezentálják.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.