Dr. Michael Laitman

1+1=3 (A Teremtő közöttünk)

Hozzá kell szokjunk ahhoz a tényhez, hogy amennyiben bármit is elkezdünk megvizsgálni, mi állandóan két elletétes tulajdonságot találunk azon belül, melyek mindennek ellenére egységben vannak. Ez egy bizonyos fajta “splitting” (egy bizonyos pszichológiai jelenség, kettős személyiség, két ellentétes dolog együtt tartásának nehézsége).

Amennyiben mi az önző vággyal dolgozunk, akkor minden szépen megoldódik, 1+1 egyenlő kettővel. De ha mi kombináljuk a megszerzés iránti vágyat, az adakozás iránti vággyal, akkor e két ellentét nem képes egységre lépni. Más szóval 1+1 3-at ad ki! A harmadik nem más, mint a Teremtő. Hozzá kell szokjunk ehhez a paradox-hoz, és azt természetesként kell elfogadjuk, ez a norma számunkra.

Mi láthatunk hasonló paradox-okat az emberi társadalomban is. Egyrészről mindenki minden lehetséges dolgot elkövet, hogy leválassza magát a többiekről, másrészt az emberek keresik az egymással való kapcsolatot.

Mindez mára egy mániává vált. Volt olyan eset is amikor egy teljes mobil kommunkációs rendszer összeomlott, az emberek nem voltak képesek mobil telefonjaikat használni, és egyszerűen elkezdtek megőrülni. Hogyan lehetséges az, hogy mindenki egyedül akar maradni, de ugyanakkor nem képesek a többiekkel való kommunikáció nélkül meglenni?

A tény az, hogy a személy szeretne egyedül maradni egy rövid időre, hogy senki ne avatkozzon életébe. De mindezzel együtt az emberek általában együtt élnek, nagy városokban, egyetlen tömeg kultúrában. Általában másolják egymást, és mindent ugyanúgy tesznek mint mások. Ennél fogva az egyik nem zárja ki a másikat.

A személynek szüksége van a kis sarkára ahol elrejtőzhet, mint egy méh saját sejtjében. De ahogy megkap egy ilyen jellegű “függetlenséget” éreznie kell, hogy valakikkel együtt létezik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.