Dr. Michael Laitman

A siker két alapelve

Kérdés:

Az orosz példa azt mutatja, hogy az önző egységre lépés hatalmas problémákhoz vezet. Másrészről mi egoistaként jövünk Kabbalát tanulni és nagyon félek attól, hogy azáltal, hogy egységre akarunk lépni megismételjük ugyanazt a példát.

Válaszom:

Először is arra bíztatlak, hogy ne féljél semmitől! Van egy dal: “A világ az egy nagyon keskeny híd, de a kulcs az hogy ne feljünk semmitől.” Egyrészről mindez egy nagyon keskeny híd, de ugyanakkor ne aggódjunk, áthaladunk majd a hídon.

Két alapelv van, mely megalapozhatja sikerünket:

1. Alapelv: Kitartás, következetesség a tanulásban, a barátokkal való kapcsolattartásban, és a Kabbala terjesztésében.

2. Alapelv: A csoporttal való kapcsolat olyan módon, hogy annak lényege válik a környezetté mely fenntartja spirituális fejlődésünket.

Ennek eredményeképpen mi képesek leszünk megvalósítani mindent, amit a Kabbalisták előírtak: “hogy egy emberré váljunk egy szívvel”, hogy “szeressük a többieket mint saját magunkat”, és hogy az alaptalan gyűlöletből elérkezzünk a testvéri szeretethez. Amennyiben megtartjuk ezt a két alapelvet, 1. a következetességet a tanulásban és az egységre irányuló célunkban, 2. és a csoportot tekintjük annak a környezetnek mely a spirituális fejlődésünkhöz vezet, akkor nincs mitől félnünk, semmi rossz nem történhet velünk.

Mindezek a gondolatok mint akadályok jelennek majd meg számunkra annak érdekében, hogy általuk még inkább a célhoz kapcsoljuk magunkat.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.