Dr. Michael Laitman

A kinyilatkozás küszöbén

Kérdés:

Ha mi a legalacsonyabb szinten vagyunk, és nincs már hová tovább zuhanni, akkor milyen események kifejlődése okozza azokat a dolgokat, amikről Baal HaSulam jövendölései beszélnek, ahol ő harmadik és a negyedik világháborúról ír, és egyebekről?

Válasz:

Ez sokkal inkább, csak a kinyilatkoztatása az állapotunknak, a megnyilatkozása a gonosznak, mint maga a lezuhanás. Ha az állapotunk lehet még rosszabb, akkor ez egyszerűen a „bűnös” feltárása, amely a törött Kelim (edényeket) illetve vágyakat, vagy Reshimot (információs adatokat) jelent, amelyek még töröttebbek.

A Nekudim világának összetörése után, mi a teljesen törött Kliben vagy vágyban létezünk, de a Reshimot fokozatosan, lépésről lépesre tárulnak fel.  Először a Reshimot tárulnak fel, majd pedig a növekvő durvaságnak megfelelően a többi, egészen a végső, legrosszabb Reshimot feltárulásáig.

Mi most, a legalsó rétegben vagyunk, ahol a legrosszabb Reshimot válnak feltárulta. Ezek a Reshimot az emberi szinthez tartoznak, és ezek nagyon kemények, amelynek következtében a legnehezebb állapotok kerülnek feltárásra.

Azonban pontosan ezek a Reshimot felébreszteni bennünket, a korrekcióra. Még ha nem is ismerjük fel őket helyesen, elvezetnek bennünket, a nagy katasztrófákhoz. Mindazonáltal ezeket nem tekintjük korrekcióknak, még ha a spiritualitással összefüggésben, a gonosz feltárulása az a kinyilatkoztatás, amely egyre közelebb kerül hozzánk.

Mi már a sötétségben vagyunk. Ha a sötétség elkezd kitisztulni, az már a Fény ragyogása, és egyre tisztábbá válása. Azonban ha semmit nem tisztázunk le, az a lehetséges legrosszabb dolog.

Amikor a Fény elkezd ragyogni, a jelenlegi állapotunkon, elkezdjük meglátni a sötétséget. A sötétség érzése már a Fény másik oldala. Arám nyelven az éjszaka “Orta,” amely a héber Fény szóból származik. A sötétség a Fény ellentéte, de a Fény önmaga a mi fekete vakfoltjainkon, hibáinkon ragyog, ezért érezzük sötétségnek. Ez már a kinyilatkoztatás..

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.