Dr. Michael Laitman

Váltsunk az Adakozó oldalára

Kezdetben a Felső Fény teljes nyugalomban van. Annak csak egy iránya és egy attitűdje van az általa megteremtett élvezet iránti vágy felé.

A Fény nem változik. Az összes változás a vágyból származik, mely vágy kapcsolatba lép a Fénnyel, és ezáltal különböző állapotokon megy keresztül, megértve ki, vagy mi is ő maga. Fokozatosan a vágy bizonyos tulajdonságokat és cselekedeteket épít magába a Fényből, még akkor is, ha mindez kezdetben “hitegetés”.

A Fény oldaláról nincsenek cselekedetek vagy változások, míg az élvezet iránti vágy megváltozik a Fényben, neveket adva különböző állapotoknak, és cselekedeteknek, azokat a Fényhez társítva. Azonban valójában a változások nem a Fénytől származnak, csak a vágy változik meg.

És akkor a vágy képes magdni annak definícióját, hogy mi a “bűn”, és a mi a “parancsolat”. Ezt annak megfelelően defíniálja, amit a Fénnyel való kapcsolat által felfedez, az azzal való kapcsolatban. A parancsolat a vágynak a Fénnyel való azonossága, az aspiráció, hogy olyanná váljon mint a Fény, a formák azonossága melyre vágyik. Az élvezet iránti vágy ezt a vele történő dolgok álal fedezi fel, saját reakciói és benyomásai által.

Ezzel elentétben a Fénytől való elválás, melyet a formák különbsége okoz a “bűn”. Mindez azért van így mert ilyenkor a vágy ellentétes a Fény vágyával.

Ennél fogva amikor egy új vágy ébred fel a személyben önző vágya felett, és elkezd a Fényhez viszonyulni a személy szándékának megfelelően, a személy akkor meghatározza attitűdjének szintjét. Ő a Fénnyel szembeni attitűdjét tartja fontosnak.

Ahelyett, hogy azokat a vágyakozásait és szenvedéseit féltené, melyek őt általában hajtják, vagy az élvezet vonzását, mely őt kecsegteti, a személy állandóan áthelyezi cselekedeteinek fontosságát a jutalomról és egyéni érzéseiről a Felső Erőre, arra a szintre ahonnan megkapja a Fényt.

A Fény az Adakozó. Amekkora mértékben a személy visszautasítani élvezet iránti vágyát, és képes átváltani az Adakozó oldalára, annál nagyobba tartja azt a parancsolatot amelyet most teljesít.

Ennél fogva amikor a személy felfogja a Felső Erő hatalmasságát, fontosságát, a Fény hatalmasságát, ezáltal meghatározza saját állapotát, hogy vajon az “bűn”, vagy “parancsolat”, valamit annak mértékét is.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.