Dr. Michael Laitman

Nincs hova elrejtőzni

Kérdés:

Mire van szükségünk ahhoz, hogy képesek legyünk a világnak elmagyarázni a fogaskerék alapelvet?

Válaszom:

Mi mindannyian egymástól függünk 1OO%-ig. Különböző területeken, mindez különböző mértékben válik nyilvánvalóvá, azonban bármely százalék mely nem 1OO% az hazugság. Még ha csak 1%-ot is látunk csak, a többi 99% bizonyosan el van rejtve valahol belül.

Így vagy úgy a mi egymástól való függőségünk az abszolút, még ha az nem is tűnik így egyenlőre. Bárhová is tekintünk, mi a kölcsönös kapcsolatok vasláncaival vagyunk összekötve, és nincs hova elmenekülnünk mindettől.

Minnél tisztábban ez megjelenik, annál hangosabban sír majd az emberiség. Valójában mindez azt jelenti, hogy riválisainkon, ellenségeinken függünk, mindegyikőjükün, és mindenki máson, és mi nem tudjuk mit is kezdjünk mindezzel.

Mint amikor egy családon belül a férj és feleség gyűlöletet fedez fel egymás között, és ugyanakkor felfedezik totális egymásra uraltságukat. Mi elválaszthatatlanok vagyunk, nincs hova mennünk. Itt vagyunk kicsiny lakásunkban, gyermekeinkkel, a fridzsiderrel és összes vagyonunkkal. És mindennek tetejében mi a végsőkig gyűlöljük egymást, és még csak meghalni sem vagyunk képesek.

Egy ilyen elviselhetetlen állapotot valahogy meg kell édesítsünk, valahogy phítanunk kell. Végül is ez az amit mi az új világban való megszületésnek nevezünk, a szülési görcsöknek a Messiás megérkezte előtt.

Reménykednünk kell abban, hogy azáltal, hogy megértjük mi is történik, a világ tudni fogja hogyan is cselekedjünk. Az “Utolsó Generáció Írásaiban” Báál HaSzulam azt írja, hogy az emberek ezt soha nem lesznek képesek megérteni, és ellenség soha nem lesz képes ellenséggel megegyezni. Ezáltal láthatjuk a Kabbala terjesztésének a szükségességét, és a mi saját egységünket, mint egy modellt az egséz emberiség számára.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,655 seconds.