Dr. Michael Laitman

A kiegyenlítés törvénye: élvezet a fájdalom ellenében

A világ tele van problémákkal, és a helyzet korrekciójának az a megpróbálása, ahogy azt mi tesszük generációról generációra, sikertelen. kabbala bölcsessége elmagyarázza, miért vagyunk gyakran elszenvedői a problémáknak és a szerencsétlenségeknek: mert ezek nyomnak bennünket a helyes fejlődés irányába, tehát hogy az egoizmusunk fölé emelkedhessünk, és átválthassunk egy másik dimenzióba, ami az adakozás minősége, egy különböző erő, más érzékelése a világnak, sokkal inkább az adakozás királyságának része, mint az egoizmusé.

Ezért, az egész evolúció az egoista vágyakban elrejtett szenvedés és értéktelenség feltárására irányul. A legtöbb, amit megkísérelhetünk, felhasználni, a legnagyobb csalódás, ami annak az érdekében történik, hogy megmutassa nekünk, hogy nem használhatjuk élvezetre és kitöltésre a megszerzett vágyat, mivel a megszerzett vágy képtelen elfogadni bármit.

Nem értjük ezt, és állandóan megismételjük a hibáinkat, de végül felismerjük, hogy ez lehetetlen a vágyat egoisztikusan kitölteni, mert ez ellentétes a vágy és a Fény létezési elvével.  Az Első Megszorítással kezdődően (Tzimtzum Aleph), soha nem tudok megszerezni valamit az egoisztikus vágyammal és kitölteni; ez soha nem történt meg a történelem során, vagy a valóságban.

Amikor azt érezzük, hogy ki vagyunk töltve, és élvezzük önmagunkat, ez csak a miatt a tény miatt van, hogy túlfeszítjük, megnyújtjuk az élményt, amit az élvezet megjelenésétől, az eltűnéséig érzünk. Ezért a rövid pillanatért, amikor bennünk van, és amikor érezhetjük, teljes egészében meg kell fizetnünk fájdalommal, ami mint az üresség egy új formájának kibomlásával jelenik meg bennünk.

Ez az ürességet, az élvezet ereje hordozza magában, és az időtartam, amit a vágyon belül töltött. Például a mi világunkban, a feszültség egyenlő a nyomás és az elektromos áram erejének szorzatával. Ugyanez igaz, az élvezet szempontjából. Kapok 10 gramm élvezetet, és érzem, egy óra hosszáig. Akkor 10 gramm X 1 óra egyenlő az élvezet feszültségével. Érezhetek 1 kg élvezetet, de csak egy másodpercre, ami szinté az élvezet feszültségét mutatja.

Ezért végül is, nem számít, mekkora mennyiségű élvezetet tapasztalunk meg, mert az egész át fog fordulni, az üres vágyak miatti szenvedésbe. Nem leszünk képesek kitölteni az egoisztikus vágyakat, mivel ezek ellene vannak a teremtés természetének, és céljának.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.