Dr. Michael Laitman

Egy bárka a csoport számára

Kérdés:

Mit jelent az “özönvíz” a csoport számára?

Válaszom:

Amennyiben a csoport egészében képtelen felül emelkedni egy növekvő vágyon, amennyiben a barátok elérik a gyűlöletet és nem képesek a fölé emelkedni, az azt jelenti hogy fulladoznak az özönvíz vízeiben.

Amikor elkezdik észlelni a közeledő özönvízet és az őket legyőző erőket (Gvurot), akkor kölcsönös erőfeszítést kell tenniük, hogy egy bárkát építsenek, azaz hogy kifejezzék kölcsönös adakozásukat annak érdekében, hogy megmeneküljenek minden egyes személy egyéni önzőségétől, és a közös gyűlölettől. Ez pontosan az ahogy a Zohár Könyvének szerzői ültek le tanulni, gyűlöletet érezve egymás iránt, és utána felfedezve a szeretetet.

Minden azon múlik, hogy vajon a barátok felhasználják-e a Tórát egy olyan módon, ahogy az hivatott, vajon megépítik-e a bárkát, az adakozás közös edényét, az egységet és a kölcsönös garanciát amelyben megmenekülhetnek az özönvíztől.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,618 seconds.