Dr. Michael Laitman

A Teremtő a jutalmunk

Rabash Írásai, “Mit jelent az Özönvíz a Munkában?”: Nem ellenkezik ez a logikával? A mi veleszületett természetünk az az élvezet iránti vágy. Amennyiben mi dolgozunk valamin, akkor mi kétségtelenül egy jutalmat kapunk cselekedetünkért.

Valóban, lehetetlen jutalom nélkül munkát végezni. A Teremtő azt akarja, hogy mi élvezetet kapjunk, és kielégüljünk. A teremtés célja az, hogy Ő bőséget adhasson az Ő teremtményeinek, és ez azt jelenti, hogy mi valóban megkapjuk azt a bőséget. Sőt mi több nekünk arra kell gondolnunk hogyan kaphatjuk meg mindezt a bőséget a Teremtőtől.

Az egyetlen kérdés az: melyik edényen belül kapjuk meg mindazt? A megszerzés iránti edényeken, vagy az adakozás edényein belül?

A jutalom jutalom marad. Írva van: “A parancsolat jutalma annak megismerése, aki a parancsolatot adta”. Nekünk Őt kell megismernünk, ahogy Ádám megismerte Évát, azaz elérni, magunkévá tenni, megérteni és érezni Őt. A Hochma (Bölcsesség) Fénye amit mi megszerzünk az a tudás Fénye mely megtölti összes edényeinket.

Mi egy olyan módon vagyunk felépítve hogy összes élvezetünk a Teremtő megismeréséből adódik, azáltal hogy egységet és összeolvadást érünk el Vele. És mindez csak a formák azonosságának a törvénye alapján lehetséges, a Hasszadim Fénye által, az adakozás tulajdonsága által melyet magunkon belül kifejlesztünk a megszerzés tulajdonsága felett, mely szüntelenül megjelenik bennünk egyre és egyre erősebben.

Ilyen módon mi rendelkezünk az összes feltétellel a megfelelő Kli (edény) megépítésére, és hogy megkapjuk a bőséget azon belül. Nekünk csak megfelelően kell azzal dolgoznunk: hogy mi nem élvezünk közvetlenül, hanem csak abból a tényből, hogy mi elérjük a Teremtőt általa, felfedjük Őt, és megismerjük Őt, ahogy az a Próféták könyvében van írva: “Mindenki megismer majd Engem a legkisebbtől a legnagyobbig”.

Meg kell, hogy értsük, hogy a mi edényeink (Kelim), a mi jelenlegi természetünk az csak egy feltétel amelyből nekünk fel kell emelkednünk a spirituális természetbe. És akkor a mi spirituális természetünkön belül, az adakozás vágyain belül mi megkapjuk az összes jutalmat amiről csak álmodtunk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,688 seconds.