Dr. Michael Laitman

Összesűrített pillanatok

A cél elérésnek sikere nem függ a személy semmilyen különleges tulajdonságától. Mi nagyon megleszünk lepődve, amikor felfedezzük, hogy semmi abból, ami jelenleg bármelyikőnkben is létezik nem lép át a spiritualitásba.

A személy a spiritualitásba egy vékony szűrőn keresztül lép be, mely nem engedi meg számára hogy bármilyen tulajdonságunkat átvigyünk rajta. Az mind kinnt marad az önző vágyon belül, a mi korporeális értelmünkben, a múlt összes tárgyai, termékei eltűnnek és semmi sem lesz megőrizve.

A sikert kizárólag az az erőfeszítés dönti el, melyet minden nehézség, probléma és csalódás ellenében fektetünk be. Amennyiben mindennek ellenére a személy tovább halad, és nem hátrál meg, csakis akkor képes belépni a spirituális világba, és ez az egyetlen dolog amit megtarthat magának. Ez a határozottság, eltökéltség az ami megadja neki a jogot a belépésre. Semmi más nem létezik.

Amikor mi elhagyjuk Egyiptomot, az egyiptomi edényeket magunkkal véve, azoknak tökéletesen üresnek kell lenniük: a mi puszta vágyaink semmivel megtöltve. Ez azt jelenti, hogy mi eldobjuk az összes önző tulajdonunkat, melyeket Egyiptomban összegyűjtöttünk, és semmit nem akarunk magunkkal vinni azokból. Mi csak a legalapvetőbb kenyeret (Matza), és üres edényeket (vágyak) hozzuk, egyébként lehetetlen Egyiptomot elhagyni.

Ennél fogva csak egy javaslat létezik: Az összes probléma, csalódás, erőtlenség és nehézség ellenére csak állandóan nyomuljunk előre. Ez csak akkor működik, amikor a személy valóban értékeli idejét és azt megpróbálja kitölteni amennyire csak lehetséges, hogy egyszerűen összesűritsen minden egyes pillanatot.

Nagyon fontos mennyit ír le a lecke alatt, és mennyit terjeszt napközben, és hogy mivel tölti ki idejét.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,726 seconds.