Dr. Michael Laitman

Az emberi szív két láng között

Kérdés:

A válság kezdete óta több nemzet elfogadta, amit a kabbala magyaráz: egyetértenek abban, hogy egyesülnünk kell, és hogy az egoizmus hibás. Azonban a következő választ is igénylik: „Akkor mit kell pontosan tennünk?” Nem ülhet le mindenki, és tanulmányozhatja a Zohárt, vagy mégis?

Válasz:

Pontosan, nem tudunk mindenkit leültetni és kabbalát tanultatni velük, ha bennük nincs erre törekvés. Azonban meg kell tanulniuk azokat az alapokat, amelyeket Baal HaSulam magyaráz el az írásaiban, egy könnyen emészthető formában: a társadalomról, a mindent átfogó kapcsolatról, az egység szükségességéről, és az eddigiektől különböző hozzáállásunkról egymáshoz. Ez elég lehet ahhoz, hogy magunkra vonjuk a bennünket fejlesztő erőt.

Ez hasonló ahhoz, ahogy egy könyvet tervezünk a gyerekek részére, olyan nyelvet használunk, amit megértenek, és színes ábrákat. Mégis ezek fejlesztik és oktatják őket. Mint felnőttként, már más könyvet kell valakinek a kezébe adnunk, az éppen esedékes fejlődési szintnek megfelelőt. Azonban a tartalom ugyanaz, csak leegyszerűsítve, hozzáigazítva minden csoporthoz: a férfiakhoz, nőkhöz, és gyermekekhez. Ha Baal Sulam cikkeit adoptáljuk és lerövidítjük, ezek minden ember szívéhez és elméjéhez képesek elérni.

Ha azonban az emberek azonnal megkérdezik, mit kell tenniük fizikailag, akkor a válasz az, hogy ne tegyenek semmit! Ha mi csak fizikailag kezdünk cselekedni, leromboljuk az eljárást! Minden mást megelőzően, mindenkinek a saját gondolkozási mintáit kell megváltoztatnia, és ez minden mást meg fog oldani! „Minden tisztázódni fog gondolatban,” és lehetetlen elkezdeni valamit azonnal cselekedetekkel.

A cselekedetek, amit végre kell hajtanunk, kizárólag a kabbala terjesztése, és a belső egységünk elérése. Semmilyen más cselekedet nem szükséges. Minden közös étkezés, és konvenció kizárólag egy lehetőség a kapcsolatra. Minden erre irányul. Ha mi ezt elérnénk ennélkül is, akkor semmilyen cselekedet nem lenne szükséges. Minden cselekedet ebben rejlik, az emberi szívben. A szívünket kell megváltoztatni.

Baal HaSulam cikkeinek egyszerűen „nemzeti kincsé” kell válniuk, mindenkinek meg kell érteni, átbeszélni közösen, és közel kell kerülni hozzájuk. Amikor majd az egész emberiségnek át kell esnie az előttünk álló megpróbáltatásokon, mindenki meg fogja látni, hogyan kapcsolódik egyik, a másikhoz.

Az ember középen fogja találni magát. Egyik oldalról a Teremtő fogja nyomás alá helyezni külsőleg, és belsőleg a válság intenzitásának növelésével. A másik oldalról, az emberiség rendelkezésére áll, a kabbala bölcsessége, egy egyszerű formában, az éppen esedékes állapotának megfelelő formában, és az emberek el fognak kezdeni változni.

Két befolyás között fogják magukat találni, szenvedés az egyik oldalon, és a kabbala eljárása, a Fény a másik oldalon.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,234 seconds.