Dr. Michael Laitman

Akkor is ha szemmel nem láthatom

Kérdés:

Mi is az a  Szegula (csodaszer)?

Válasz:

Szegula az, amikor nem közvetlen tettek eredménye valami, hanem közvetve adódik. Nem tudom, hogy működik pontosan, nekem csak mondták ezt és ezen az alapon cselekszem.

A tettek és következményeik kapcsolata ténynek látszik, mert a felső agyra támaszkodom. Nem arra az elvre, hogy “a bíró csak akkor ítéljen, ha saját szemével látott valamit”. Fordítva az elv, hogy “Néznek a saját szemükkel, de nem látnak”.

Csak a Felső Fej agyát használom, az pedig azt üzeni: “Tedd így”. És ha megteszem, akkor csoda történik, a Szegula.

Ez törvény, mert a természet csak törvényekkel működik, de e törvény nem kivehető a készségeimben, értelmemben még: nem evidens és ezért az én szempontomból Szegula, csodaszer lesz. Érint, de nem érzem az egoista vágyaimmal, amik feltárulnak nekem. Ezért ez csodaszer, Szegula, egy megmagyarázhatatlan természeti jelenség.

Tapasztalunk ilyen jelenségeket a világunkban. Például egy ember javasol egy másiknak valamit, hogy elérjen egy vágyott célt. A másik elutasítja s nem érti, hogyan eredményezhetné az egyik a másikat. Ámde ha a vágya ellenére, követi a tanácsot, vagyis megértette, hogy a másik igenis látja az oki kapcsot, s a szükséges tettet az eredmény érdekében, akkor ez azt jelenti, hogy a másik elképzelését, agyát használta csodaszerként, Szegulaként.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.