Dr. Michael Laitman

A felemelkedés módszere

Számos életen keresztül megyünk úgy, hogy csak az egoisztikus vágyainkban maradunk meg. Ezen belül élünk és fejlődünk. Ez a mi valóságunk, ebben a világban. Lényegében csak a  szívben lévő pont mindannyiunkban az, ami átmegy inkarnációkon, miközben a testek az állati szinthez tartozó módon születnek és meghalnak.

Végül, jó néhány élet után, a szívben lévő pont elkezdi a munkáját. Végül is az anyagi vágyak befejezték a fejlődésüket, semmi más nem maradt, elveszett annak az öröme, hogy megpróbálja az ember ezeket kielégíteni, és egyáltalán nem látható, egy izgalmas jövő az időben. Mindezek támogatják a szívben lévő pontot abban, hogy az ember eljusson az élete értelmét firtató kérdésekig, amelyek egy magasztosabb létezésre vonatkoznak, mint az ismert materiális utazás az élet és a halál között. Ez a spirituális folyamat kezdete.

A természetben kétféle erő van: a kapni akarás és az adakozás ereje. A spirituális világ az adakozás világa, ezzel szemben a fizikai világ, a megszerzés, kapni akarás világa. Hogyan fedezhetjük fel, az adakozás világát? Hogyan léphetünk be, oda?

A szívemben lévő pontnak szembesülni kell, az egoizmussal, amely megállítja. Még is, a Felső Erő, ahogy kiterjed az integrált hálózatából, a kölcsönös kapcsolatoknak, elvezet engem a csoporthoz, a tanuláshoz, és a tanítóhoz. Aztán dolgoznom kell, a környezetemmel, hogy az adakozási szándékom felülemelkedhessen a kapni akarásomon. Ennek a végrehajtásával, felemelkedem az első spirituális fokozatomra. Ez egoizmuson alapszik, de a lényege, adakozó.

A felemelkedés állomásai a következőek:

1) Az egoizmusom növekszik, eléri a szívben lévő pontomat,

2) El kell hinnem, hogy még ha ezek az erők, egyforma nagyságúak is, kiegyenlíthetem, és összeegyeztethetem őket a szívben lévő pontom felemelésével, a csoport segítségével, és azzal, hogy az adakozás értékét választom, a megszerzés értékeivel szemben,

3) Ezt nevezzük úgy, hogy hit, az értelem felett.

Később, a folyamat megismétlődik: még nagyobb egoizmust kapok, amely ütközik, és konfrontál, a szívben lévő ponttal, ami szintén növekszik, ezáltal felemelkedik, a kettes spirituális fokozatomra.

Ezen a módon mászunk fel a spirituális létra fokain lépésről, lépésre.


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.