Dr. Michael Laitman

A világ, az adakozás erejének határvonala mögött

Kérdés:

Fizikusok állandóan kísérleteznek, az „X” részecske befogásával, azt gondolva, hogy ez teremtette az Univerzum összes anyagát, azáltal, hogy megsorozta önmagát. Ezeknek a felfedezésén át, közelebb kerülnek a kabbalához? Hogyan formálódott meg az anyagi univerzum, és melyik pillanatban öltözött rá a Felső Erő az összes látható formát létrehozva?

Válasz:

A fizikusok a világegyetem formálódását úgy kezelik, mint egy új dolog teremtését, miközben a kabbala megállapítja, hogy az anyagi világ egy „terméke,” egy „lenyomata” a teljes megelőző folyamatoknak, miközben egy másik, új objektuma a teremtésnek életbe hívódik.

A mi világunk, egy új, megszületett Partzuf  az előzőből:Az Assiya világ Malchut Malchutjának Binája. NHY (Netzah, Hod, Yesod), az alacsonyabb részei ennek a felsőbb Partzufnak, kiterjednek lefelé és beöltöznek az egoisztikus anyagunkba, így hozzáadja saját, ellentétes formáit az alacsonyabbhoz. Ez azt jelenti, hogy minden megjelenő forma ebben a világban, egy úgynevezett fizikai képekbe öltözés (lenyomat, vektor) a saját élvezetére irányulva. Ez az a forma, amiben a mi világunk működik.

Azt kérdeztétek, melyik pillanatban alakult ez ki. Azonban az idő nem létezik! Egy végtelen valóságban létezünk, és csak amikor ez a csalás lelepleződik, leszünk képesek a teljes valóságot érzékelni. Jelenleg mi hasonlóak vagyunk azokhoz, akiknek a fejéhez elektródák kapcsolódnak, amelyek elektromos impulzusokkal bombázzák az elméjét, különböző képeket küldve bele és azt az érzést létrehozva, hogy mindegyik valóságos.

Ez az, ahogy a különböző képek felébrednek bennünk, mint a komputer képernyőjén, amiket egy szoftver irányít. Ezért ezek nem olyanok, mint múlt, jelen vagy jövő, sokkal inkább egy sorozata a képeknek.

A felső Partzuf leerszkedik az Assiya világa Malchut Malchutjából, a Malchuhozt amely felemelkedett a legalacsonyabb Binahoz, összegyűjtve annak formáit és elviszi azokat a mi anyagunkhoz, magához a Malchuthoz. A mi világunk minden formája, egy spirituális lenyomata a felsőnek, habár egoisztikus formában.

Ebben van a teljes világ, a csillagok ugyanúgy, mint a galaxisok, mert még a spirituális világban is megvannak ezek az objektumok: „csillagok” és mennyek.  Azonban ebben a világban, mi csak a fordított kivetülését látjuk, a spirituális világ egy kis részének, miközben a többségi része kiesik az érzékelésünkből. A spirituális világ sokkal gazdagabb, a részletek mennyiségét tekintve.

A mi világunk teljes egészében egoisztikus, mivel ez a Bina amely nem osztja meg az erejét a Malchuttal, csak a formáit. Amikor a létrafokok leereszkedtek felülről lefelé, az adakozás ereje bennük lecsökkent, fokozatosan elfogyott, egészen addig, ameddig teljesen ki nem ürült.

Végül az utolsó fokozaton, amikor semmi nem maradt az adakozás erejéből, kivéve egyetlen szikrát, egy „kicsiny mécsest”(Ner Dakik), ez a kis szikra beöltözött a mi világunkba és formát adott annak. A mi világunk fokozata az által a tény által formálódott ki, hogy a megszerzés sokkal erőteljesebb benne, mint az adakozás ereje, miközben minden magasabb fokozaton, ez fordítva van, és az adakozás ereje sokkal nagyobb.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,160 seconds.