Dr. Michael Laitman

Hol keressük a Teremtőt?

Kérdés:

Ön néha azt mondja, hogy nekünk csak hozzá kell tapadnunk a Teremtőhöz, és néha pedig azt, hogy a kulcs a csoporttal való egység.

Válasz:

Az ember útja a Teremtőhöz, a csoporton át vezet, a közvetítőn, amely által eljuthat hozzá; különben nincs semmi, amiről beszélhetünk. Például azt mondtam, hogy Jeruzsálembe kell mennem, de senki nem mondja meg nekem, hogyan juthatok el oda, vonattal, busszal, kocsival, vagy szamáron, illetve gyalog.

Tehát mi azt mondjuk: “a személynek egyesülnie kell a Teremtővel. „Azonban amikor ezt hallja valaki, automatikusan meg kell értenie, hogy a csoporttal való egyesülés nélkül, nem találhatja meg a Teremtőt.

Tény, valaki csak úgy tárhatja fel Őt, amilyen formában a Teremtő az anyagba öltözik. Hol van ez az anyag? A kölcsönös kapcsolatban. Ott, ahol először gyűlöletet találunk, és csak később fedezzük fel az egységet, amelyet a Teremtőnek fogunk tekinteni.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.