Dr. Michael Laitman

Egység az élet közös forrása körül

Beléptünk a legnagyobb mértékű vágy fejlődési fázisába, amit Malchut-nak nevezünk. A legfontosabb dolog, hogy ez a vágy, közös.

Ez a Messiás korszakának kezdete. Ha a hatezer év fejlődését 6 napnak tekintjük, akkor mi az utolsó napban vagyunk. A különbség az, hogy most feltárjuk az univerzális egységet, ahogy a Malchut kapcsolódik a Yesodhoz.

Ha a Malchut feltárul, ez önmagában az állati szint. De ha a Malchut kapcsolódik a Yesodhoz, vagyis összekapcsolódik a Zeir Anpinnal, és együtt tárulnak fel, akkor ez már az emberi szint. Ezért amikor ez a kapcsolat feltárulkozik, felébreszti a törekvésünket valami magasabbra, és ez okozza azt, hogy elkezdjük kutatni az életünk értelmét.

Láthatjuk, a Yesoddal való kapcsolat az, forrás, amelyből az élet, a  Hochma Fénye elérkezik hozzánk. Érezzük, hogy változásra van szükségünk és az egész világunknak szüksége van a korrekcióra. A Yesod szintén egyesít mindent alulról lefelé, mivel ez az összege az előző öt Sefirotnak (Hesed, Gevura, Tifferet, Netzah, és Hod).

Másrészt a Yesod a Teremtővel való egység helye, amelyben koncentrálódik az összes kapcsolat korrekciója, amely a Teremtő és a teremtmény között van. Ez az a forrás, amelyből a Malchut megszerzi az élethez szükséges teljes Fényt.

Napjainkban elkezdtük érezni ezt a Yesodot. Hirtelen felébredünk, és és nem értjük, mi az életünk, honnan származik? Halandók vagyunk, de vajon van élet rajtunk túl is?

Elhatalmasodik rajtunk a Yesoddal, való kapcsolat érzése, amely y némileg feltárul a számunkra. Miután ezt hívjuk a Messiás korszakának, amikor a Yesod fénye felfelé húz bennünket,  (a Moshech szóból, ami azt jelenti kihúzni ). A Yesod egy férfi minőség, amíg mi, teremtmények női minőséget hordozunk, a Malchutot. Ki kell kényszerítenünk ennek a két résznek az egyesülését, vagyis a női és a férfi részekét.

Mostanra a szívben lévő pontjaink felébredtek, mivel egy kis illuminációs Fény érkezik a Yesodból és eléri a Malchutot. Egyfelől mindenki érzi, az egyéni felébredést belül, mivel a Yesod egyesít minden Fényt, ami fentről érkezik lefelé.

Miközben az összes említett Fény keresztüláramlik a Yesodon, egyesül és úgy érkezik meg hozzánk, mint egyetlen, oszthatatlan, közös Fény, amely több komponenst hordoz, és ezért felébreszti a Malchut tudatosságát, ahová mi valamennyien kapcsolódunk. Nekünk tehát valójában a Yesoddal kell azonossá válnunk, annak a Fényével, amely ebből érkezik, hogy felébressze ezt az univerzális kapcsolatot köztünk.

Most még ez a kapcsolat nem teljes és nem helyes. Még mindig át kell mennünk, a gonoszág felismerésén, és más korrekciókon. De ennek ellenére ez a kapcsolat már megjelent. Ezek et a napokat nevezzük a Messiás Korszakának, mivel ez az erő az, amely kihúz (Moshech) és felemel bennünket.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,159 seconds.