Dr. Michael Laitman

Mindig kérni a többet

A spirituális fokozatok felépítése érdekében, állandóan növelnem kell a vágyaim mennyiségét. Minden új fokozat magassága megfelel a hozzátartozó állapot keménységének, amely keménységen belül az egoizmus gonoszsága feltárul az adott szinten.

Ez minden állapotában megtörténik a spirituális útnak. Annak érdekében, hogy felemeljen engem, megnövekedik az egóm, és érezni fogom a gonoszt. Végül azonban a környezet segítségével, felismerem ezt a gonoszt az új fokozaton, és azt, hogy ez nem véletlenül történt. Ezzel megpróbálok ismét a célhoz kapcsolódni: hiszen ez a Teremtőtől érkezett új fokozat, aki jó, és jót cselekszik, és hogy ez jót jelent a számomra. Később, elkezdem a saját állapotomat az adakozáshoz kapcsolni, ezáltal az adakozást a megszerzés fölé emelem.

Akkor fokozatosan kiépítek egy irányulást, egy hozzáállást ebből a gonoszból. Ez felemeli a fontosságát az adakozásnak, és az összetartozásnak, a kapni akarásra irányuló vágyak fölé. Így formálódik ez a hozzáállás, és ez eljuttat a következő fokozatra.

Éppen hogy csak egy szempillantásig vagyok az új szinten, majd minden eltűnik. Ha ebben a rövid időpillanatban nem találom meg a következő megszerzésre irányuló vágyamat magamon belül, azonnal zuhanni kezdek. A legdurvább, de legpontosabb példa erre, szexuális kielégülés. Ahogy vége van, azonnal teljes ürességet érzek, és szükségét valami újnak.

Ezért, amikor felemelem a szeretetet és az adakozást, amire annyira vágyom, abban a pillanatban fel kell tárnom, az új fokozatát az egoista vágynak. Erre a következő fokozathoz van szükségem.  Ez az egoisztikus fokozat már bennem van, egy  Reshimot (információs adat) formájában, és nekem csak dolgoznom kell vele. Különben csak nagyon hosszú idő múlva fog feltárulni magától.

Azonban már most láthatom ezeket, a sötétségben. Végül is a változások hiánya lesz „sötétség” a számomra. Még a legjobb állapot és sötétségbe fordul, ha nem újul meg az előbb elmondott módon. Ezért állandóan szükségünk van eseményekre, nem csak hogy fent kell tartanunk a sebességet, hanem növelnünk kell azt.

Így keresem az új, még nagyobb egoisztikus vágyamat. Nem kitalálom, hanem megkeresem. Amikor megtalálom, megismételem az egész folyamatot. Ezen a módon, felkészítem a „menyasszonyt,” egészen annak teljes korrekciójáig, és ez folytatódik a „vőlegény ünnepi vacsorájáig.” Az eljárás egyszerű: fel kell emelni az adakozást a megszerzés fölé, az értelem feletti segítségével.


Minden új fokozat létrafoka az előző fokozat, a hitet egoizmusba fordítja azonnal, és akkor folyamatos emelkedésbe leszek. Közben úgy tűnhet, hogy minden, amit elértem elveszett, azonban pillanatnyilag éppen egy új „adag” egoizmust korrigálok, az éppen esedékes fokozatnak megfelelően: „az alacsonyabb fokozat Keterje a felső, új fokozat Malchutjává válik.”

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.