Dr. Michael Laitman

A Türelem az Kitartás

Kérdés:
Van egy határ amin túl a türelem ártani kezd a lelki úton?
Válasz:
“Türelem” az nem azt jelenti hogy én leülök és várom hogy a fű növekedjen a lábam alatt. Így van írva “Egy bolond kezével az ölében és a saját szívét eszi.” “Türelem” azt jelenti, hogy én folyton, megállás nélkül, próbálok egységet elérni.
Egyfolytában kiderül nekem hogy újból és újból én nagyon messzire vagyok tőle, és folyton próbálkozok. Megint leesek, és megint visszatérek az útra; Folyton mászom a hegyet miközben újból és újból le vagyok lökve. Minél magasabbra jutok, annál kevésbe kegyelmesekké válnak az “őrök”, de még mindig nem adom fel.
Csak a kitartásom érdekel: tartósan teljesítem a helyes kiértékelést a cselekményeimről; tartósan megragadom a célt minden másodpercben; hajthatatlan vayok a döntésemben hogy elérjem. Az életemben semmi más sincs, csak ez.
És mint egy következmény a kitartásomnak, a megértésem a jóságról meg a gonoszságról, a megértésem a teremtésnek a lényegéről mind megváltozik. Folyton meg vagyok inspirálva, mert folyton felfedezek valami újat benne. Bármit amit tegnap adományozásként láttam, a Teremtő, és a gonoszság ma új, teljesen más alakokat szereznek. A kitartás így folyton felújítja a belső meghatározásaimat, a kapcsolatomat.
hd

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 1,059 seconds.