Dr. Michael Laitman

Plusz és minusz ,szeretet és gyűlölet közt

Kérdés:

Vajon hogy realizáljuk az “infó-géneket” (mémek) a resimókat a csoportban?

Válasz:

Teljességig kell realizálni a csoport-elkötelezettséget s ezzel aktualizálódnak a resimók. Csak a csoport  az a hely, ahol ez lehetséges. A csoportba minden adatával, vágyával együtt lépek be és törekszem, hogy őket teljesnek, tökéletesnek lássam, magam fölé helyezzem.Ez hozza létre a resimót (szellemi figuráknak – pl. Apa-Anya-Nagyapa stb) belső dialógusa a Fiúval-Lánnyal – emléknyomát).

Amint képes vagyok a társakat tökéletesnek látni (A közös Felső iránti vágyukba kapcsolódva), azaz egyesültnek, szeretőnek, (A magam szintje fölöttinek),akkor létrehoztam egy ilyen emléknyomot a belső alakokról s azok változásáról. És azonnal a következő szint feltárul: újra harag, elutasítás, irigység, kéj, mohó ambíció fog el.

Most ezt az új helyzetet kell a tökéletesség szintjére emelnem. csak így jön megint létre a (jövőbeli) tökéletes helyzet emléknyoma (resimója) s így jutok el fokról fokra addig, hogy már nincs mit kijavítani, teljes a társak iránti szeretetem, elfogadásom, s ez örök tökéletességbe vezet. Minden fokon nagyobb gyűlölettel s számítással , kihasználással találkozunk s ezt nem lehet elkerülni: éppen ennek kell fölébe kerekedni, ez az “adás teremtése”.

Állandóan elfoglal ez a belső harc, majd szétrobban már a fejed. És ha még próbálsz tervezgetni is, akkor a szíved is összetörik. És ez segít megérteni, hogy miért csoportban kell dolgoznunk. És ezzel jutunk el majd a teljes kijavításig.

Ezek a számítgatások nem hagynak el minket – őrületesnek néznek ki s azt hiszed, na, már túl vagy rajta. De visszajönnek újra. Csak a türelem gyakorlása segít, végtelenszer újra kell kezdeni, s végül eljön az áttörés véglegesen.

A mesterem (Rabas) elmesélte, hogy az orvosa megtiltotta, hogy alkoholt (viszkit) igyon. Akkor ő egy süteményt mártott az alkoholba és lassan megeszegette. Úgy tűnt, csak sütit majszol, de az üvegek sorba kiürültek lassan. Végül egyik napról a másikra leszokott.

Képtelenek vagyunk megkapni egyszerre a Bölcsesség megvilágítását (fényét) a Hochmát: csak cseppenként egyesíthetjük a vágyainkkal, s rengeteg ilyen tett után jutunk el oda, hogy felszívtuk az egészet. A kompjúter hogy működik? Nem ért semmit, csak az Egyest és a Nullást, és mindent sok-sok tett után ér csak el.

Talán az egész természet így működik: a kvantum fizika, a kémia, a többi tudomány. Nincs más csak plusz és minusz, rengetegszer. A szorzás, a sokszorozás a trükk. Minden tett csak ebből áll: plusz és minusz: kapcsolat és elválás.
kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.