Dr. Michael Laitman

A béke a teremtő közöttünk

A Kabbala /=Elfogadás, kapás/ tana a vágyak érzését írja le és a megvilágító Fényt mely megtölti őket. Tehát ezek fokozatos megjelenései építik fel a szellemi (képzeleti) “világolásokat”, világokat. Az elsőt a Cselekvés Asszija világának hívják, mely egy apró érzés. Kölcsönös állapotainkat nem dinamikusan látjuk, hanem statikusan és ezért hívják “néma” természetnek.

Aztán elkezdjük érzékelni, hogy az állapotaink változékonyak. Saját dialektikájuk, haladásuk van. Így átérünk a vegetáló, növekvő növényi létben, ahol van fogyasztás, kiválasztás, növekedés. Érezni kezdjük a dinamikát, a processzusokat, folyamatokat és saját önálló részvételünket, mozgásunkat. Más vágyakkal (ezek lelkek) teret osztunk meg, s hatni tudunk arra, milyen megvilágítás, Fény hat rájuk felőlünk.

Aztán elkezdjük a térben az állati szint érzését, az önálló döntést és helyváltoztatást. A növény tud nőni, de egyhelyben van, az állat nő és mozog és élő utódot ellik. Ez már a mi emberi beszélő világunkhoz nagyon hasonló világlás. Ekkor élőnek érezzük majd magunkat, de még nem az adás szintjén.

Csak később érkezik ez meg, amikor elkezdjük érezni az egész tervet a Természetben, a végcéljával együtt (ahol csak adás van kapás fölött) és itt jövünk rá az alapgondolattal, ami a Teremtő.

Erről a folyamatról tanulunk az Elfogadás tanában (Kabbala) A világlások, az  Asszija/Csinálás/, Jecira /Formálás, alakítás/Beria/Teremtés/, Acilut/Közeliség/, Ádám Kadmon /Első Ember/, mega  Vég-nélküliség világlása mind a mi általunk is lakott térben lévő belső elérések. De ezek elérése után is érzékeljük a fizikai testi világot. Csak majd ha a teljes egységet elérjük s teljesen átlátjuk a vágyak erővonalait, akkor tűnik el. A Végtelen világban minden egymásba-fonódik és egybeesik, és eltűnik a tér.

Ez mind az ún. “sokaság imáján” alapul. Aminek a lényege hogy folyamatosan készítem a gyorsleltárt, mindig észlelem, hol tartok belül (adás-kapás szinten). És ha az elemzésben észlelem az önzésemet, akkor azonnal kiigazítom.

Ezért minden szellemi tett előtt elemzést kell végezni: észre kell vennem, hogy összeköttetésben vagyok mindenki mással és a teremtő haragot,gyűlöletet indít bennem a csoport ellen, a társak ellen, pont azért, hogy fölé tudjak emelkedni s ebben Ő segíthessen és helyesen rendezzem el a dolgaimat belül. Számításokat kell végeznem. Miért kell, hogy minden ilyen összetetten épüljön föl?

Én alakítom ki a felső Teremtő feltárását, az abszolút szintű térben (saját elképzelésemben) ott, ahol mindenki közös Vágya – egy ember egy szívként – dobog. Nem olyan teremtőre van szükség, aki mint egy mama, felbukkan a veszekedő gyerekek között. Hanem haragot teremt a szívünkben, hogy Hozzá forduljunk és megteremtsük az Ő feltárulását.

És amikor megteremtjük a békét egymás között, az mutatja, hogy feltártuk a Teremtőt közöttünk. HA marad még feszültség, az jelzi, hogy nem sikerült Őt teljes egészében feltárnunk egyelőre. Erre utal a 125 létrafok (a 12 lépés), ami köztünk és közte áll.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.