Dr. Michael Laitman

A jövő Fénye

Kérdés:

Az  életünk során  mi a közeli eseményeket szenvedésekel tapasztaljuk meg. Hogyan dolgozzak velük? Miért érnek ezek hozzánk ? Mit csináljak velük?

Valasz:

Szenvedés nélkül nem lehet előre haladni. Még nem értünk el a végső célunkat, mi állandoan  a szenvédesek által haladuk előre. Ezek a  szenvédesek  olyan érzesek, hogy valami  hiányzik nekem, de ez nem aszt mondja, hogy én kell szenvedjek  tőle. Én  nekem lehet hasznom is a szenvedésekből. Ha én tudom, hogy mindjárt vár rám egy jo lakoma vagy mindjárt találkozom  valaki kedvencemmel, ez már nem szenvedés, hanem egy éhes érzékelés, a hiány, hogy én már  benne előre izlelem az örömet, a kielégülést ami elöttem áll.

Mi még hiányosságot érzünk. Kérdés az,  hogy, ha van e hiányom a válaszra, kielégülésre. Ha igy, a hiányosságom kellemes nekem, mint az éhes érzés egy jo lakoma elött, mert én tudom, hogy megkapom a jo kaját, meg akkor is ha még nem kaptam meg.Vagy mint amikor egy randevu előtt állsz a szived kedvencével, és te arra az idöre vársz, várakozol türelmetlenül. Ez mondja neked, hogy szenvedsz ?

Ha igen , nem a jelenlegi helyzetem miatt van, hanem azért mert, a jövő  nem világit rám. A baj az, hogy  a személy nem látja a jo és igazi jövőjét és akkor ő szenved.  Ha éreznénk, hogy van egy jo megoldás, válasz a problémánkra, akkor nem viselkednénk vele mint szenvedés, hanem mint eszenciális szükségszerü felkészülésként éreznénk. A mi ősszes  bajunk  a  jővő felfedezése és akkor minden jová válik. Az kell csak, hogy a jövő ránk ragyogjon.

Es igy minden elrendeződik. Mi keresztül kell menjünk ezeken az állapotokon,  amelyeken most keresztül megyünk  a korekcio során, ezek kellemtlen, külőmbözö állapotok, zuhanások és emelkedések, midenfajta zavarok érzésekben és okokban. A környezetünktöl függünk, amely okozza nekünk, érezni ,hogy egy csodálatos jővő vár ránk.

Akkor bármilyen jelenlegi állapotunkat  nem ugy éljük át mint szenvedést , hanem ugy mint aki  fantasztikusan éhes a vacsora előtt és megkapja az örömét  a vendéglőbe.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.