Dr. Michael Laitman

A szív átváltozása: csapás, csapás után

Kérdés:

Mi történik az Európai Unióval? Egy hónapja úgy tűnt az összeomlás elkerülhetetlen, most meg minden normálisnak tűnik?

Válaszom:

Ez valóban így van, és ez majd megismétli magát egyre több alkalommal. Lesz egy olyan benyomás, hogy az összeomlás bármikor bekövetkezhet, és utána úgy tűnik majd, hogy minden rendben lesz. Csakis ilyen fokozatos, lépcsőzetes fejlődés által leszünk tudatában, hogy meg kell változzunk.

Általában szükséges megérteni hogy a természetnek nem az a célja, hogy elpusztítson minket. Az összeomlásnak belül kell megtörténnie. Annak tudatunkban kell megtörténnie, azon tudatunkban, hogy milyen rosszul kezeljük a világot és magunkat. Ez nem abban a tényben található, hogy én egy hurrikán, cunámi, földrengés, vulkán kitörés, vagy fagyos időjárás által kaptam csapást.

Mindez csakis annak érdekében szükséges, hogy kihúzzon minket saját mocsarunkból, kiemeljen minket, és arra kényszerítsen minket, hogy elkezdjünk gondolkozni. Az igazság az, hogy ezek a különösen kitartó cselekedetek – egy hirtelen csapás, és annak visszavonulása, ameddig a következő csapás megjelenik, aztán az újabb csapás, majd visszavonulás – fokozatosan kihúzzák a személyt saját magából.

Mindegyik új lépéssel mi azt gondoljuk hogy mindig ugyanaz történik, de ez nem így van. Minden egyes újabb alkalommal, mi egy újabb típusú önzőséget dolgozunk fel, annak nagyobb részét. Egy csapás az egónak, a második, majd a harmadik, de mi nem érezzük a különbséget, és nem fogjuk fel, hogy minden egyes alkalommal önzőségünk teljesen új szinteket dolgoz fel.

Az önzőség az sokarcú, és ameddig el nem éri utolsó stádiumát, semmi nem változik meg. Ezért van az, hogy keresztül kell mennünk ennyi sok kicsi csapáson.

Mi már átéltük sokukat korábban, miközben leereszkedtünk a Végtelen Világból saját világunkba a 125 spirituális lépcsőn keresztül. Ezek a lépcsők milliárdnyi különböző cselekedeteket és eseményeket tartalmaznak, melyeken keresztül kell élnünk világunkban. És nekünk meg kell oldanunk mindezeket inkarnációink alatt, ezen életciklusok alkalmával.

Semmi véletlenszerű nem létezik, semmi nem történhet csak úgy magától, vagy azáltal, hogy átugrunk a spirituális lépcsők felett, átugorva spirituális állapotokat. Le kell nyeljünk minden egyes spirituális tablettát, mely az egyetlen módja a tanulásnak. Nincs más lehetőség.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,604 seconds.