Dr. Michael Laitman

Készits magadnak egy tanárt és egy csoportot

Kérdés:

Van-e valami különbség a között amikor a tanítvány a Kabbalát szemtől szemben egyénileg tanulja egy Kabbala tanárral, és aközött ahogy mi tanuljuk a csoporton belül?

Válaszom:

Ti is velem együtt tanultok a lecke alatt. Természetesen ez különbözik attól amikor valaki szemtől szembe egyénileg tanul, de nem hiszem hogy manapság lehetséges lenne ezt a tudományt bárkinek is egyénileg átadni. A mi időnkben mindez csak egy csoporton, vagy az Interneten keresztül történő tanuláson keresztül a legszélesebb formában lehetséges, és nem jelent semmi különbséget az hol is található a tanítvány. A tanítvány képes így haladni, míg a korábbi egyéni módszer már nem működik.

Ne sirassuk a lehetetlent, hanem használjunk fel mindent amivel rendelkezünk. Minden egyes személy rendelkezik a Felső irányítással, és a Teremtő irányítja a teljes folyamatot. Bárhol ahol rendelkezünk szabad választással ki kell azt használjuk, és ennyi az egész.

Nem rendelkezem egyetlen tanítvánnyal sem aki közelebb vagy távolabb lenne tőlem. A tanítvány maga határozza meg folyamatosan milyen messze vagy távol van, és hogy mekkora mértékben halad előre. Az hogy vajon a tanítvány közel vagy távol van tőlem csak attól függ, mennyire vágyik arra, gogy elfogadja a belső üzenetemet, és mennyire szívja azt magába, és valósítja azt meg.

Ez nem függ attól, hogy vajon a személy fizikailag itt van-e a mi osztálytermünkben, vagy távol él és az Interneten keresztül tanul, hogy ő férfi vagy nő-e. Minden csaki a tanítványon múlik, és hogy ő hogyan használja fel a mindenki számára rendelkezésre álló eszközöket.

Emellett nagyon fontos hogy ne felejtsük el, hogy lehetetlen az, hogy egy tanítvány tisztelje a tanárt amennyiben elhangaolja a csoportot. Mindez azért van, mivel a tanár a csoport legbelsőbb része, az az üzenet mely a csoporton belül van. Ennél fogva lehetetlen a személy számára hogy lenézze a csoportot miközben tiszteli a tanárt, a csoport belső töltését.

A csoport a mi kölcsönös terünk a tanárral, az a hely ahol találkozunk. Ez nem létezett a korábbi időkben, amikor a tanítvány a tanárral egyénileg szemtől szemben dolgozott. Amikor mi a csoporton belül találkozunk, minden egyes tanítvány maga számára határozza meg hogy vajon egyesül-e a tanárral “Peh El Peh” (kölcsönös szűrőn keresztül), vagy “Mi Peh Le Ozen” (szájtól a fülbe, ahogy a szokványos tudományokat tanuljuk).

Legvégül mi mindannyian a Teremtővel találkozunk, hiszen minden egyesül a Végtelen Világig.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.