Dr. Michael Laitman

A spirituális világ “analóg rendszere”

Kérdés:

A világok fejlődésének egy bizonyos pillanatában, úgy tűnik, mintha két irány bukkant volna fel. Az edények (Kelim) törése után, az Atzilut világa született meg, a Második Megszorítás eredményeképpen (Tzimtzum Bet), azonban az Adam Kadmon világának a Partzufjai folyamatosan bukkantak fel, egymás után a szintén az Adam Kadmonban elsőként létrejövő Galgalta partzufjának Taburja felett, az Első Megszorítás (Tzimtzum Aleph) feltételének következményeként. Nem teljesen érthető, hogy milyen módon szinkronizálódott ez a két folyamat egymáshoz?

Válasz:

A Galgalta partzufja után, az AB, és SAG (Keter, Hochma, Bina) kell, hogy felbukkanjanak, a Galgalta, Taburja felett, aztán pedig a ZA és Malchut Partzufjai (MA és BON) jelennek meg. Mind az öt Partzufnak meg kell születnie, mert a fokozatnak teljesnek kell lennie. Ennek az oka az, hogy ott van a fokozaton a szűrő és a Reshimot, and és ezeknek meg kell valósítaniuk, a magukban hordott információkat Ha ott van egy vágy, a Fény, és közöttük a szűrő, lehetetlen megállni félúton.

Ha valakit érdekel, hogy ezek milyen módon vannak szinkronban, akkor megnyugodhat abban, hogy minden összehangoltan és párhuzamosan történik, egyik dolog nem zavarja a másikat. Gondoljunk arra, hogy a levegőben mennyi rádióhullám lehet, a legkülönbözőbb frekvenciákon – néhány rádióadást hordoz, mások TV adást, vagy mobil telefont. Zavarják ezek egymást?

Minden ország vezényli a rádiójelek leosztását. Vannak hatalmas és rendkívül érzékeny lokátorok, melyek képesek a hullámok teljes skáláját felfogni egyidőben, és rögzíteni ezt a hatalmas rádiózajt. Ha később valaki meg akarja tudni például, hogy egy másik ember kivel beszélt telefonon, egy speciális napon és időpontban, akkor fogja ezeknek a hullámoknak a millióit tartalmazó felvételeket, és egy szűrőn keresztül kivonja a kívánt személy hangját. Semmilyen interferencia nem zavarja a másikat.

Ez a mód hasonló ahhoz, ahogy az Adam Kadmon világ Partzufjai nem kerülnek az Atzilut világa születésének útjába. Amikor Baal HaSulam leírta ezt a Tíz Szfíra Tanulmányában (Talmud Eser Sefirot), nem rögzítette, hogy egyéb, párhuzamos történések milliárdjai bukkannak fel a rendszerben. De mindezek egyszerre és együtt lépnek fel. A spirituális világban nincs olyan, hogy idő. Úgy épül fel, mint egy analóg rendszer, ahol minden szimultán történik, és nem oszlik fel időfogalmak alapján. Nem kell az egyik fokozatnak a másik fokozatra várakoznia. Mindegyik fokozat automatikusan bukkan fel, és a rendszer egy speciális formában létezik.

A rendszer, amely az adakozás alapján működik, nincs semmilyen módon korlátozva, mivel az egyetlen számítás, amit el kell végeznie, a belső ellenállásra vonatkozik csupán. Nem kell figyelembe vennie külső tényezőket. Nincs megszorítás kívülről.

Ha az ember adakozni akar, akkor rajta, és adakozzon, az egész rendszer számára! Ezért nincs semmi által lehatárolva, senkit nem zavarunk, ha ebben vagyunk, és senki nem zavar bennünket. Csak a saját természetünk alapján kell számításokat végezni. Ezért a spirituális rendszer az idő felett működik, és nincs semmilyen megszorítás az „áteresztő képesség” miatt.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,684 seconds.