Dr. Michael Laitman

Egy új „számítógép” minden fokozaton

Ahogy mi emelkedünk a spirituális fokozatokon, különböző ellentmondásokat tapasztalunk meg, zavart állapotokat, ahol semmit nem értünk meg. Az történik, mintha teljesen elvesztené az ember a tudatosságát, az értelmét. Mindezek után amikor az ember elhagy egy állapotot, és belép egy másikba, a vágya változik.

Az elme a vággyal együtt kerül megszerzésre; ez csak szolgálja a vágyat. A nagyobb vágy, egy nagyobb elmét fejleszt ki, hogy szolgálja azt abban, hogy kielégülést szerezzen. Ez az a mód, ahogy működünk.  Amikor valakinek a vágya lecserélésre kerül, egy másik által, ez a személy megszerez egy új vágyat, és az elméje, tudatossága előző állapota eltűnik, és egy új állapotú elme tűnik fel. A fokozatok között, az ember úgy érzi, mintha minden információ törlődött volna a számítógépéből, és többé nem értené, az hogyan is működik. Azt mondják, hogy Baal Shem Tov még a betűket is elfelejtette, és elölről kellett kezdenie olvasni tanulni.

Ez egy különleges állapot. Ilyenkor az ember úgy viselkedik, mint egy gép. A vágy eltűnik, az emlékezet eltűnik, és a személy azt érzi, hogy még azt sem tudja, hogy a kezét, vagy a lábát hogyan kell mozgatnia, nem is említve az emberek nevére való emlékezést, vagy dolgokra, amik körülötte történtek.  Ezek mentális ab normalitásnak tűnnek. Ugyanakkor azonban a személy megérti és érzi, hogy mindez érte történik; mintha gondolatban kívülről elemezné magát. Van egy pont, ahol azt érzi az ember: „ez velem történik. Nézzünk akkor engem! Most egy üres edényem van amely hiányában van az érzékelésnek és a tudatnak.  De megfogok szerezni egy új érzékelést és egy új tudatosságot!”

Ez egy teljes lecserélés. A személy egy új „számítógépet” szerez meg, és erre egy új programot kell feltöltenie; mindent elölről kell kezdeni. Ez az, ahogy előrehaladunk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.