Dr. Michael Laitman

Minden pillanatnak meg van az oka

A spirituális elérés, megértés lassan jön, mivel ez egy új struktúrának a megjelenése az emberen belül. Mi még csak el sem tudjuk képzelni mit jelent egy második természet megszerzése. Ez nem létezik, és soha nem is létezett világunkban, a teljes Univerzumban, ez nem történt meg a teljes történelem során.

Az a természet melyet mi megszerzünk, az nagyon fokozatosan épül fel, rengeteg egyéni részletre és állapotra épülve, melyek megjelennek bennünk. Ez a Felső Fény kemény, lassú, kitartó munkájának a következménye rajtunk.

Van egy késési fázis a spirituális elérés folyamatában, ahol a spirituális tulajdonságok felkészítésében rengeteg munka zajlik le az emberen belül. Ez szó szerint egy új születést jelképez.

De nekünk nem csak, hogy emelett meg kell születnünk a spirituális világba: nekünk keresztül kell mennünk változásokon a vágy minden egyes szintjén: O (Shoresh, gyökér), 1 (Alef), 2 (Bet), 3 (Gimel), és 4 (Dalet). Csak akkor érezzük majd, hogy valami történik velünk. Mindeddig az utolsó 4. (Dalet) szintig minden egy tisztátlan módon történik velünk, mely rejtve van előttünk.

Mindez olyan, mintha mi a teremtés nulladik pontjától egy olyan állapotra jutnánk, ahol a mi spiritualitás iránti vágyunk elkezdene felébredni. Ez még csak nem is az aktuális vágy, ez a vágy egy bizonyos fokú megértése, egy leválasztódás arról a valamiről ami most létezik bennünk. Először mindez az ember érzéseiben következik be, majd értelmében. Ez az ahogy a Felső Fény befolyásol minket.

Ezért nem valószerű azt várni, hogy minden egy pillanat alatt megtörténjen, még akkor is ha a személy minden erejével erre vágyik. Más szóval minden pillanatunknak az utolsónak kell lennie, és ha nem sikerült, akkor legyen az a követkető pillanat kezdete.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,642 seconds.