Dr. Michael Laitman

A Felső Világok Fénye, és életünk ebben a világban

Amikor spirituális tulajdonságokról és struktúrákról tanulunk, különös csoportosulásokat, kombinációkat és ezen erők bizonyos karakterisztikáját fedezzük fel. Azok önmaguktól állnak csoportokba. Minden egyes erő és tulajdonság egymással Szfirákba és Parcufokba tömörül.

Egy Parcuf az egy olyan rendszer, mely kiterjeszti hatását lefelé a mi annak megfelelő kivetülésünkbe, ebbe a világba. És a Parcufok összekapcsolódnak egymással globálisabb összefonódásokká, melyeket világoknak nevezünk. Ezáltal a Felső Világban léteznek világok, Parcufok és Szfirák.

A Szfirák a legkisebb szerkezetek, összefonódások. A Parcuf az már globálisabb. És a világ az pedig egy még globálisabb csatlakozás. A világok egyetlen felső világot hoznak létre. És mindez annak érdekében történik, hogy átvezesse a különleges Felső Fényt, a Teremtő Fényt hozzánk, akik itt lakozunk, legalul, a mi világunkban.

Ezáltal amikor mi Kabbalát tanulunk, mi képesek vagyunk elképzelni, mi a legjobb módja annak, hogy megszervezzük magunkat egy társadalom, család, otthon, oktatási intézmény, férj és feleség, általában nő és férfi a nemzetek közötti viszony számára.

Mit tehetünk, hogy megfeleljünk, hogy igazodjunk gyökereinkhez? Abban a mértékben hogy mi azonossá válunk azokhoz, annál kényelmesebben érezzük magunkat világunkban. És amennyiben mi elérünk valami fajta megegyezést a Felső Világgal, a felső Parcuf-fal (bár egyenlőre nem az egész emberiségen belül, hanem egy bizonyos csoportba, szövetségben), akkor mi elkezdjük érzékelni a Felső Világot és magunkat egy összefüggő egységként. Ezt tekintjük úgy, hogy világunk felemelkedik a Felső Világhoz.

Mivel csak egyetlen erő létezik mely befolyásol minket, az gyakorlatila behatással van az egész világra ugyanabban az időben. Ennél fogva minnél közelebb kerülnek világunk alkotóelemei, és minnél harmónikusabban kapcsolódnak össze egymással, annál közelebb kerülünk mi ehhez az integrált erőhöz. Ez az általános szabály.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.