Dr. Michael Laitman

A szent egyszerűség elérésének bonyolult útja

Kérdés

Ha a mi világunkban minden a felső gyökerekből származik, honnan jön ez a sokfajta, kitalált, mesterséges dolog, amely soha nem létezett a természetben, mint például az autó, vagy a kerék?

Válasz

A teljes természet, csak egy kép, amely bennem jelenik meg, és mindez felülről ereszkedett le hozzám. A spirituális világban, nincs autó, de a lényegi fogalma önmaga létezik, különben hogy került volna ide?

A maguk magától értetődő formáikban, a felső világ manifesztálja a számunkra a természet négy szintjét, az ásványit, növényit, állatit, és a beszélőt. A többi gondolatok formájában érkezik el hozzánk. Az összes mesterséges fejlesztésünk (csak úgy, mint az autó vagy a rakéta) a felső világban gyökerezik, és nem a természet általunk végzett analízisének az eredménye. Ez nem egy kötelező, direkt módon terjeszkedett le felülről, alulra, sokkal inkább az ember fejlesztése által, aki az ebben a világban tapasztalt hiányérzeteit ezen a módon elégítette ki.

Az Egyenes Fény négy állomása felülről terjed ki lefelé, a Végtelen Világból, ebbe a fizikai világba, előhozva a világokat, Partzufokat, Sefirotokat, és ezek számtalan kombinációját. Minden fokozaton igaz, hogy minden, ami az alacsonyabb fokozatban van jelen, az összes forma, a felső fokozatról származik, bár mi azt gondoljuk, hogy ez maga az alsó, csak talán van ott egy kicsit fejlettebb forma, de mindennek az oka csupán a fokozathoz tartózó perfekció, teljesség hiánya, amely nagyobb felosztását és kombinációját igényli az anyagnak.  

Fenn, a Végtelen világában, minden egyetlen egészbe van összevonva, egy integrált egységbe. Ez nagyon egyszerű, a mi bonyolult világunkhoz hasonlítva! De lényegében ez a mi világunk, nem a gazdagabb, egyszerűen csak a teljesség hiányainak fokozatával összhangban, ennyi elemre kell felosztódnia.

 

Alul milliárd eleme található a természetnek, ásványok, növények, állatok, emberek és ezek mindegyike megszámlálhatatlan részelemre osztódik.  Azonban ahogy haladunk felfelé a világok létráján, egyre kevesebbet és kevesebbet látunk a részletekből.

Végül is az egység fogalmának dekódolása, ami létezik Felül, a Végtelenben, nekünk van szükségünk megszámlálhatatlan sok elemre, hogy helyesen összerakva őket, újra teremthessük ezt az egységet ebben a világban. Teljesen természetes, hogy hatalmas különbség van, a felső és alacsonyabb fokozat között, ami abban jelenik meg, hogy az alsóbb fokozat sokkal anyagibb, és ennek következtében több részletet kíván.  

Emellett, semmi nincs az alacsonyabban, amely nem létezne a felette lévőben. Egyszerűen az individuális részlet, amit feltárunk az alacsonyabb fokozatban, mint egyetlen egység létezik a felette lévő fokozaton, ezért úgy is érzékeljük, mint egyetlen. Valójában semmi nem létezik, mint az egységbe zárt valóság. A Végtelen világban, minden egyben van zárva, és az adakozásra irányul, és nem látunk semmilyen felosztottságot. Azonban ez nem azt jelenti, hogy mindezen definíciók ne léteznének.

A Végtelen világában, megszámlálhatatlan elem van, de mindegyik szorosan össze van kapcsolódva egy egységbe, ezért nevezzük, egyetlen, Végtelen Fénynek, amelynek a neve: Nefesh, vagy inkább a NRNHY-nak a NRNHY (Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida) Fénye, amely “620-szor” nagyobb, mint amit ma képesek vagyunk érzékelni.

Az alacsonyabb fokozat csak saját magát ismeri meg ebben a fajta komplexitásban, Mi sok, különböző dolgot alkotunk ebben, kizárólag a saját gyengeségünk miatt, mivel képtelenek vagyunk elérni más módon a felettünk lévő fokozatot. Amikor elérjük a magasabb fokozatot, nem lesz szükségünk ezekre a kiegészítő dolgokra többé.

A részletek teljes bőségének gyökere, amely eláraszt az alsóbb fokozaton, abban van, amelyet én adtam hozzá annak érdekében, hogy kiegészítsem magam vele, a magasabb fokozat viszonylatában. Azonban felülről lefelé, nagyon hasonló elemek vannak, amelyek állandóan ereszkednek felém.   

Ugyanaz a Végtelen Világ van jelen a mi világunkban.  A teljes variációja a részleteknek, amelyek általam lettek hozzáadva, vagy feltárva természetes módon származnak abból a tényből, hogy nem vagyok képes ezt a nagyon egyszerű, Végtelen Világot közvetlen módon érzékelni. Körülöttem minden egy képzetes, látszatvilághoz tartozik. Az összes világ, valójában nem más, mint „eltűnőben lévő álcázása, elrejtése” a Végtelen Világának, ahol semmi más nincs csak vágyak (kapni akarás) kitöltve az egyetlen Fénnyel.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,613 seconds.