Dr. Michael Laitman

A kabbala elérésének fázisai

Kérdés

Milyen állapotokon megy keresztül valaki, miközben elérkezik a kabbala tudományához?

Válasz

Amikor valaki elkezd tanulni, először megtanulja ezt a világot helyesen felfogni, mert még ha magasabb szinten is tanul, a következő dimenzió, ahol mindannyian egyesülünk, már egy integrált világot jelent. Még is ezt tanulmányozva, jelenleg is megérthetjük, mennyire el vagyunk szeparálva, egymástól itt, ebben a világban, és mindegyikünk inkább felemészti az egész rendszert, mint hogy egymást kiegészítve tegyünk érte.

Mindenki úgy létezik, mint egy rákos sejt, egy közös testben. Ez az fajta érzékelés és megértés, pontosan a rendszer globális állapotának tanulmányozása által lehetséges. Akkor a különbség a két szint között a következő: a felső, amely harmóniában van összekapcsolódva, és a mi szintünk, amely teljesen elválasztott egyének egoista létezése, amit nagyon akutnak kezdünk érezni.  

Az egész világról összegyűlt társainkkal való tanulás által, elkezdhetjük magunkra vonni a fejlődés erejét, amely fokozatosan befolyásolni kezd bennünket. Ez az erő a természeten belül van, és elkezd megváltoztatni bennünket, és szorosabbá tenni a kapcsolatunkat a többiekkel. Ennek eredményeképpen, mindannyian elkezdhetjük másképp érzékelni a világot, mint egy zárt, közös rendszer.

Ez természetes módon történik, belülről, de nem mesterségesen, azon az erőltetett módon, ahogy ma kapcsolunk össze dolgokat egymással. Akkor az ember viselkedése a világhoz, az élethez és saját magához is megváltozik, és az élettel kapcsolatos tervei is megváltoznak. Mivel elkezdte a világot jobban érezni, helyesebb módon, globálisabban, maga a világ átláthatóbb lesz a számára.

Látja a kapcsolatokat működni a külső kép mögött, a valóság minden eleme mentén. Ez olyan, mint egy hímzés. a szemben lévő oldalán egy virág látható, miközben a hátoldalán látni lehet a fonalak kapcsolatát rendszerét, amely minden pontot összeköt.  

Az ember mindezt látja, és nincs többé a sötétben. Érzi, mennyire össze van kapcsolódva minden. Így, bölcsebbé válik, és nem tesz bolondságokat. Ez az első fázisa a kabbala tudománya elérésének.

Aztán amikor az ember mélyebbre merül, elkezdi feltárni a valóság elemei közötti kapcsolatokat. Elkezd dolgozni mindezen kapcsolódó erőkkel. Akkor világossá válik a számára, hogy ezen a világon mindenki egy marionett bábúhoz hasonlóan cselekszik.

Látja, hogy mindent ezek a szálak ellenőriznek, amelyek a hímzés hátsó oldalából indulnak ki. Mi, akik ebben a világban élünk, nem rendelkezünk szabad akarattal. A viselkedésünket a gének, hormonok, és a kormányzó erők határozzák meg. De az ilyen ember elérhet arra a szintre, ahol hozhat szabad döntést, és önmaga határozhatja meg, hogyan viselkedjen, és milyen jövőt választ magának.

Mindezt azért, mert helyesen látja az általános rendszert, és a részévé válik, egy véleményűvé válik azzal. A vágya a rendszer vágyával együtt kezd el cselekedni. Ez a második fázisa az elérésnek. Mindezek után még három fázis van – összesen öt.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.