Dr. Michael Laitman

A szívben levő pont nyelvezete.

Az egyedüli dolog amit tehetünk az, hogy magunkhoz vonjuk a Körbevevő Fényt (Ohr Makif). Azért, hogy a fény hasson ránk, mi együtt kell tanuljunk és vágyjunk magunkban megépiteni a spirituális valoságot. Nem a a fizikai testemben, hanem a vágyamban.  Mi összeegyeztejük az egész föld körüli vágyakat egy vágyba, és elkezdünk vágyni valami nagyobbra.

De ez lehetetlen egy közös nyelv nélkul! De ez nem számít, mert ha mi közvetlen  kapcsololatban vagyunk egymással, vagy forditások által, mindenképpen el kell képzeljük akármilyen formán a közös nyelvezetet! Minden régi lepcső egy nagyon különös szerkezet (Tiz Szfirot, Közepső vonal), ezt fel kel fedezzuk , azért hogy megértsük, hogy mindez  a Végtelen Világ része. A Kabbala nyelvezetében nincsen semmi véletlen dolog, minden pontosan magvan határozva, az első fénytől az utolsó fényig, minden létezik végtelen állapotban, a Végtelen Világban. Nem lehetséges, hogy  csak úgy törtenik valami, különösen az egész emberiség felemelkedése a felső célhoz.

Mi egy egyedüli rendszert használunk ami létezik, nincsen semmi más út amit lehetséges lenne használni. A nyelvezet a mi világunkban határozza meg a kapcsolatot a többi részekkel, ez az Ágak Nyelve, ami megépiti a kapcsolatot a két lepcső között: szellemi es fizikai. Egy nyelvezetnek sincsen ilyen lehetősége, csak egyedül a héber nyelvnek.

Ez a nyelv nem csak egy nyelvezet, ez a nyelv hasonló tulajdonsaga, ami meghatározza a kapcsolatot a többi részekkel, mely megmutatja hogyan dolgozzunk a tulajdonsággal, egy másik  a rossz tulajdonsággal szemben, hogyan használjuk a vágyak külömböző formáit, (vastagságát), az informácios magokat, (resimot), edényeket, lelkek közötti  kapcsolatot, -az egész együttesen. Van kezdő állapot és vegső állapot, hogy menjünk át ezeken a szakaszokon, az elejétől a végéig,- ezt az egészet nevezzük nyelvezetnek. A “szivben találhato pont”, amely felébred az emberben, ez ugyanaz a vágy ami összeköt az ággal es gyökérrel. Én akarom tudni, mit mond nekem ez a világ!

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.