Dr. Michael Laitman

Használd az értelmedet az adakozásra

Kérdés:

Hogyan lehet az, hogy az intelligencia, mely segített minket a növekedésben, és a fejlődésben az emberiség történelme során, az csak félrevezet és megállít minket manapság, a legéletbevágóbb ponton, amikor nekünk spirituálisan kell tovább fejlődnünk?

Válaszom:

Az intelligencia mindig az egónkat szolgálta, tehát abban segített, hogy mindent elérjünk ilyen módon az elmúlt több ezer év alatt. Azonban most, amikor befejeztük evolúciónkat a kövületi, növényi és állati szinteken, és új evolúciós szintekre kell emelkednünk az emberi szinten, egy teljesen új megközelítésre van szükség.

Az élet és a világ nézete, a teljes paradigma teljesen megváltozott. Most nekünk teljes környezetünkhöz adakozással kell viszonyulnunk, amely egy más fajta vágyból ered, de a mi racionális értelmünk nem kívánja ezt a munkát az adakozásért, mivel nem rendelkezünk vággyal az adakozásért.

Amikor mi megkapjuk az adakozás iránti vágyat, akkor elménk el kezd majd azzal dolgozni, de egyenlőre csak önző vágyunk van, és intelligenciánk csak azt szolgálja. Az értelem az csak egy eszköz, egy számítógép. Azt nem érdekli milyen adatokat dolgoz fel, milyen számok vannak belé töltve. Mindaddig amíg az adatokat önzőségünkből kapja, az élvezet megszerzésére szolgáló vágyból, addíg annak megfelelően dolgozik.

Mit tehetünk mindezzel? Próbáljuk a vágyunkat átváltoztatni értelmünk helyett. Vonjuk a Reformáló Fényt vágyunkba. A Fény teremtette a vágyat, és csak az képes megváltoztatni azt. És akkor értelmünk elkezd majd dolgozni az új adakozás iránti vágy számára, és tanácsot ad majd hogyan adakozzunk egy jobb módon.

Ennél fogva az intelligencia nem a tanulás kulcsa, ahogy az írva van: “Nem a bölcs az aki tanul”. Minden a vágy által van defíniálva. Az értelem amit azáltal nyerünk, hogy vágyunk fejlődik. A vágyról szólva azt csakis a Felső Fény képes megváltoztatni, semmi más, kivéve a környezetet, mely felébreszt minket, és arra inspirál minket, hogy vágyunkat átváltoztassuk, kiváltva azt bennünk “irigység, epekedés és ambíció” által. Olyan anyagi eszközöket, mint földi vágyainkat felhasználva, az ( a környezet) elvezet minket a spirituális aspirációhoz.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.