Dr. Michael Laitman

A kabbala mint egy alkalmazott tudomány

Mint minden más tudomány, a kabbala is kizárólag kísérleteken alapul.  Nézzük meg a kisembereket, hogyan növekszik fel – ez az, ahogy a múltban fejlődtünk.  

Az évezredek alatt folyamatosan összeadódott az összes megfigyelésünket és fokozatosan tudományba fordítottuk. Azonban mindezek kizárólag megfigyeléseken alapulnak és semmi máson. Ezek a kísérleti megfigyelések jelentik minden tudomány alapját.

Ha valami nem ellenőrzött kísérletileg az nem tudományos. Ez lehet a képzelet szüleménye, és egy másik embernek lehet róla teljesen más benyomása. Csak a szigorúan megismétlődő adatok eredményeznek kísérleteket, és fordulhatnak tudományba.

Mondjuk, most egy laboratóriumban vagyok, és egy jelenséget, vagy egy bizonyos minőséget tanulmányozok. Ennek következményeként megjelentetek egy cikket a jelenségek természetéről egy tudományos újságban. Később a cikkben bemutatott eredményeket egy másik laboratórium ellenőrzi, és a tudósok megírják a visszajelzéseiket.

Így ment ez évezredeken keresztül. Azonban ma már nem fejlesszük a kabbala tudományát, hanem sokkal inkább alkalmazzuk.  

Mára a kabbala bölcsessége kifejtésre került, és papírra vetették. Semmit nem kell hozzátennünk, kivéve azokat az anyagokat, amelyeket saját magunknak és az olyan embereknek írtunk, mint mi. Ez olyan, mintha lenne egy felsőbb fizika, és lenne egy írott formája a tanulóknak, iskolásoknak, egyszerű embereknek és más, különböző variációkban megtalálható lenn. Ugyanezt alkalmazzuk a kabbalára.  

Ma mi olvassuk a Zohár Könyvét, ARI munkáit, amelyeket meghatározott és kommentált számunkra Baal HaSulam a könyveiben. Lényegében semmit nem tudunk ehhez hozzáadni. Vannak cikkek, levelek, és egyéb anyagok, amelyeket Baal HaSulam adott nekünk. Gyakorlatilag ez minden.

Emellett csak azt írhatjuk le, amit vizsgálunk, látunk, magunkban, amikkel a többi embert szolgáljuk,Ezzel mi nem fejlesztjük a tudományt, hanem adoptáljuk azok számára, akik elérkeztek hozzá.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,742 seconds.