Dr. Michael Laitman

Hogyan fordul a szeretetünk gyűlöletbe

Kérdés:

Ha minden, ami ezen a világon létezik, egy lenyomata a spirituális világnak, ami a szereteten alapszik, hogyan lehetséges gyilkosság a mi világunkban?

Válasz:

Minden a Végtelen Világból érkezik hozzánk, egy változtathatatlan és tökéletes állapotból, a Teremtővel való összetartozásból. Azonban a teremtményben, az összes, tökéletes gyökér, a teremtmény tökéletlenségének szintjével összhangban nyilvánul meg, és a felső teljesség illetve, a teremtmény formaeltérésének mértékével arányosan bomlik ki.

A felső világban egy program cselekszik, amely segít az embernek felfedeznie önmagát, és megérteni, mire van szüksége a gyökerekhez való felemelkedéshez. Ott, minden a legtisztább, tökéletesebb, és korrigáltabb formájában jelenik meg. Azonban a mi világunkban, a fokozatok, világok közötti eltérés miatt, minden az ellentétes formájában nyilvánul meg.

Mi feltárjuk a spirituális történést, azonban azzal megegyező mértékben látjuk, nem spirituálisnak, amennyire mi magunk eltérünk a felső fokozat minőségétől. Ezt nevezzük úgy, hogy “Mindenki a maga hibáinak megfelelően ítélkezik.” Én bizonyos rosszul megítélt cselekedeteket hajtok végre, vagy rosszul látok cselekedeteket, mert én magam vagyok hibás. Amikor magamat korrigálom, látni fogom, hogy ezek a cselekedetek, mégis helyesek. 

Azonban nem azt láttam tegnap, hogy emberek megölték egymást?  Ma azt látom, hogy egymásnak ajándékot adnak egymásnak! A gyökerekben a történések mindig azonosak, változatlanok lesznek, de én mindig a gyökerekhez egészítem ki magam, és ezért lecserélem a látomásomat. Láthattam, hogy az egoisztikus szándékot milyen módon öli meg a spirituális világ, ehelyett most azt látom, hogy a mi világunkban, hogy történik valódi gyilkosság.

A felső és az alsó világok ugyanazokat az elemeket tartalmazzák, de a felső világban szeretet van közöttük, az alsóban azonban gyűlölet. Az alsó világban minden fordított! Csak a részletek állandóak, mivel az összes kapcsolat teljesen törött, elválaszt bennünket a gyűlölet, a visszautasítás, és a semmibevétel egymástól. Eközben a spirituális világban mindannyian össze vagyunk kapcsolódba, és teljesen odaadóak vagyunk egymás iránt.  

Ahogy a másik és én létezünk ebben a világban, és mivel spirituális cselekedeteket hajtunk végre, mindketten a spirituális világban is létezünk, és csak ott, össze vagyunk kapcsolódva és szeretjük egymást, itt azonban el vagyunk választva és gyűlöljük egymást. A különbség a világok között átfordul abba a különbségbe, ahogy egymást kezeljük.

A felső gyökerek alapoznak meg mindent, aminek közöttünk történnie kell. Azonban a korrekciónk, vagy annak a hiánya által, mi magunk határozzuk, meg mi jelenik meg és hogyan: gyűlöljük és megöljük, vagy szeretjük és öleljük egymást.  

 KN

 

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.