Dr. Michael Laitman

A vágy erejének az ereje.

Kérdés:

Miért nem érhetem el a spiritualitást, olyan módon, hogy én dolgozom magamon természetes módon? Miért kell, hogy kétségbe  essek, sírjak és kérjem a Teremtőt?

Válasz:

Nem kell, hogy mesterségesen sírást generálj magadban. Neked egyszerűen olyan természetes állapotba kell hogy érkezz, ahol felfedezheted a Teremtőt. De belül, magadban egy olyan kétségbeesett és mély állapothoz kell, hogy elérkezz, ahol meglátod, hogy a Teremtő nélkül nem tudsz tenni semmit és nem tudod elérni a spiritualitást. Ezt nevezzük Man-nak, imának.

Nincsen  szükség mindenféle szavakra és mesterséges cselekedetekre, te a munkád, és erőfeszítésed által érsz majd el egy olyan állapotba, hogy nem bírod tovább egymagad a Teremtő nélkül, és így fordulsz az imádsághoz.

Ezek nem égbe kiáltott szavak, hanem miközben végzed a munkád szakadatlan, magadat kívülről figyeld meg és a kérés természetesen kell hogy hozzád érjen, olyan módon, mint ahogy elérkezik hozzád a szomjúság vágya, ami egy természetes vágy. Ha te tanulsz és közben együttműködsz a csoporttal és fokozatosan még nagyobb szomjúságot érzel a spiritualitás felé, és ez egyfajta ellenállhatatlan vággyá válik, mint a szomjasság vágya!

Itt bizonyos cselekedetekről és meghatározott törvényekről beszélünk, a tény és az eredmény láncszerü fejlődésében. A te lelked a gyökere által halad tovább, a kezdeti állapottól a végső korrekció állapotáig, egy bizonyos vonalon, amely folytatódik a Végtelen Világból és  te ugyanazon a vonalon térsz vissza. Te csak fel tudod gyorsítani a fejlődésed ritmusát.

Azért, hogy felgyorsítsd a fejlődésed ritmusát, részt kell, hogy vegyél benne, egy szervezett csoportban, hogy Fényt vonj magadra a tanulásod közben. Ha te ilyen vággyal rendelkezel, akkor használd fel! Ha, te gyorsan elakarod érni a következő lépcsőt, képzeld el mesterséges formában, mintha már a része  lennél, vonzd magadhoz, azért hogy gyorsan felemelkedhess hozzá.

Tehát építsünk magunkban hasonlóságot a Felső Szinthez, a mi következő állapotunkhoz, ami ezeket tartalmazza:

1. Én jobban kapcsolodom a tőbbiekhez.

2. A Fény megtölti a köztünk levő kapcsolatot és összeköt minket.

Ilyenképpen,  a másokhoz  való csatlakozásom magába foglalja a mostani állapotomat, magamra vonom a Fényt, amely összeköt bennünket a tanulás segítségével, mivel a tanulás a közöttünk levő kapcsolatnak egy magasabb fokozata, egy  korrigáltabb formában.

Ezt a csodálatos korrigáltabb állapotot hívjuk a következő Világnak. Azaz Fényt vonzok  a felemelkedésre és magamat is oda vonzom. Ez egyszerű fizika. Nincs benne semmi misztikus dolog. Így dolgozik a vágy, mert a vágy magában Erő. Hogyha én, a saját erőmből vonzom a következő állapotomat, akkor ezzel befolyásolom és felébresztem azt.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.