Dr. Michael Laitman

Kezdők első kérdései

Kérdés:

Mi a Teremtő?

Válaszom:

A Teremtő a felső erő, mely irányítja és működésbe hozza a teljes rendszert. Mi abban a mértékben fedezzük fel Őt, amekkora mértékben mi azonosulunk az integrált rendszerrel. Ebben a mértékben mi összekapcsolódunk a Teremtővel, az általános irányító erővel, és magunk is olyan örökkévalóvá és tökéletessé válunk mint Ő.

Ez az a szint melyet minden egyes embernek el kell érnie, előbb vagy utóbb, akár most. Minden egyes személynek meg kell ismernie ezt a közös rendszert, és el kell érnie a Teremtőt.

Kérdés:

Léteznek-e angyalok a spirituális világban?

Válaszom:

Az angyalok erők. “Angyal” (Malach) a Malchut, erő szóból származik.

Kérdés:

Mik a Szfirák?

Válaszom:

A Szfirák azok különleges tulajdonságok, melyek jelen vannak minden egyes lélekben, de különböző kombinációkban. Ez határozza meg az össze különbséget közöttünk.

Kérdés:

Mi a “korrekció”?

Válaszom:

A korrekció, az a látásmódunkban, érzékelésünkben létrejött igazítás, mely képessé teszi a személyt arra hogy meglássa a világ hogyan van összekapcsolódva a valóságban. A Természet az globális és intergált. Az nem szakad szét különálló részekre, olyan módon ahogy mi ahhoz hozzászoktunk a felosztáshoz a biológiában, zoológiában, botanikában, földrajzban és így tovább.

A Természet mindent magában foglal. Ez az általános kép. A korrekció az én újonnan megszerzett tulajdonságomon belül történik, hogy én képes legyek mindent egyetlen képen belül összekapcsolódva látni, és én, magam ugyancsak belépek abba, hogy minden mással együtt létezzek. Ezért van az hogy a holisztikus orvoslás ilyen népszerű manapság, mivel az a szervezetet, és az egész világot egyetlen élőlényként közelíti meg.

Kérdés:

Mi a lélek?

Válaszom:

A mi lelkünk az része annak az örökkévaló rendszernek amit mi elérünk, megértünk. Mi lassan benne foglaltatunk ebben a rendszerben a 125 szint elérésével ameddig mi össze nem olvadunk a teljes rendszerrel általánosságban. Minden egyes személynek fel kell emelkednie a teljes 125 szinten.

Nekünk még majdnem 23O évünk van hátra (a hatezer év leteltéig), hogy befejezzük korrekciónkat, hogy felfedezzük a globális, integrált világot, és hogy abban teljesen benne foglaltassunk. Azonban mi képesek vagyunk mindezt hamarabb elérni.

Kérdés:

Mi a reinkarnáció?

Válaszom:

Az a személy aki nem fejezte be saját benne foglaltatásának korrekcióját a közös, globális rendszerbe, annak vissza kell térnie, és folytatnia kell korrekcióját mindaddig amíg teljesen benne foglaltatik a közös rendszerbe annak részeként, és akkor minden egyes személy “szétoszlik”, “szétterjed” a teljes rendszeren keresztül. Mi tovább újjászületünk ebben a világban ameddig mindannyian nem korrigáljuk magunkat ilyen módon.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.