Dr. Michael Laitman

Halljuk a szellemi világ dallamát

Február 17, 2011  11:27 am

Dr. Michael LaitmanTényleg rendezetlennek tűnik elsőre a kezdő olvasónak a Zohar könyve. Hirtelen nem is értjük, milyen nyelv ez – a Kabablah nyelve, a Fények, Kelim,(hordozók) és Parcufim  (arcok) nyelve, vagy elbeszélések nyelve.

Oly sokszor előfordul, hogy a  Zohar ugyanabban a bekezdésben többfajta nyelvet használ keverve. Például Ádám, Éva és a kígyó meg a többiek. Ugyanakkor szól a Malchut (Birtoklás) és a  Zeir Anpin (Rövid Arc, Kis Bölcsesség) egyesüléséről, amint elérik a  ZAT-ot GAR de Biná-ban. (Értelemben) Azért van ez, mert ugyanaz a bűn és kijavítása négy nyelven írható le: A Tanach (Biblia), a Halachák (szabályok) s a Hagadot (legendák), s a Kabbalah nyelvén is. de ezt egyelőre még nem tudjuk egybekötni.

Ugyanakkor a haladása szerint a már kijavított Kli vagy vágy belsejében képes lesz lefordítani egyik nyelvről

Akkor használhatja a Tanach vagy a Halachák nyelvét elmagyarázandó a Szefirákat. A történetek nyelve mélyebb és nehezebb elmagyarázni vele a dolgokat..

Át lehet menni egyik nyelvből a másikba, egyik kifejezésről a másikra. Azért, mert a lényege a belső érzéseket fejezi ki, vagy arról, hogyan egyesülnek benne a korábban szembenálló gondolatok vagy érzések.

Csak ezt fejezzük ki. Nem kell se nyelv, se betűk, semmi. Érzéseim vannak (érzékelések és vágyak) a fejemben.  Korábban a gyűlölet vezette őket, de most átvezettük őket a szeretet és egység szintjére. Ennél többet nem tehetünk. Minden csak a törés és szétesés feltárásáról szól, s ennek kijavításával megteremtjük a szeretetet.

Lehetséges erről beszélni a négyfajta nyelven és elmagyarázás helyett elég belül érezni. Ezért, aki eljut a szellemiségig (spiritualitásig), annak mindegy, melyik nyelven olvas róla. Ide-oda tud siklani a nyelvek közt, mert mind erről szól.

Ahogy a tapasztalt zenész is hallja belül a hangjegyeket a kottát nézve, vagy egy hivatásos szakács érzi az ízeket egy recept olvasása közben.

[35511]

Napi Kabbalah Lecke 2/16/11, A Zohar  2-dik rész

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.