Dr. Michael Laitman

Ki fontosabb?

Kérdés:

Honnan szerzi a személy az energiát a belső munkához, amikor még nem korrigálta magát?

Válaszom:

Még a legkisebb lépés is a vágyban, gondolatban vagy cselekedetben csak akkor lehetséges ha érezzük a cél fontosságát. Csak a cél fontossága képes nekünk energiát adni.

Nem létezik más fajta “energiaforrás”, mely képes lenne minket motíválni akár a legkisebb mozdulatra is cselekedetben, gondolatban vagy vágyban. Csak a fontosság képes ezt megadni. Semmi más nem létezik emellett.

Kezdetben én rendelkezem az önző vágy fontosságával, és nekem folyamatosan meg kell szereznem a spirituális cél, a Teremtő fontosságát, azáltal, hogy Őt magasabbra emelem szememben. Az egyetlen lehetősége annak, hogy ezen dolgozzunk az a környezet segítségével történhet. Ki a fontosabb – én vagy a Teremtő? A környezet egy olyan módon van felépítve, hogy amennyiben én vágyom arra, az segít nekem abban, hogy a Teremtőt magam fölé helyezzem.

Miért van ez? Mivel a környezet képes engem arra kötelezni, hogy olyan dolgokat tegyek, melyeket soha nem tennék magam által. Mivel én megkaptam a szívben található pontot, a környezet képes elvégezni minden mást, mindaddig amíg én elvégzem saját dolgomat.

Ennél fogva teljes munkánk ebből áll: Ki a fontosabb? Én vagy Ő? Nekem állandóan le kell ezt ellenőriznem, és állandóan a csoporthoz kell forduljak annak érdekében, hogy magasabbra helyezhessem a Teremtőt, azaz a szeretet és adakozás tulajdonságát, magam fölé, azaz a megszerzés és mások taszításának tulajdonsága fölé. Amennyiben én megfelelően dolgozom, akkor a környezet képes engem folyamatosan hajtóerővel ellátni az előrehaladás érdekében, hogy a fontos dolog nekem úgy jelenjen meg, mint a Teremtő, a cél, az erőfeszítés, és a kapcsolat és összeolvadás elérése.

Csak a csoport képes mindezt elérni. Amennyiben a személy megfelelően építi fel magát, akkor állandóan rendelkezik a hajtóerővel, és nincs problémája az előrelépéssel. De ez csak azzal a feltétellel történik meg, hogy ő leellenőrzi magát minden egyes pillanatban: Ki a fontosabb számomra?

Nekünk mindenre ebből a szemszögből kell rátekintenünk életünkben. Először is el kell rendeznünk priorotásainkat, hogy a fontos dolog a cél, a Teremtő, összeolvadás és adakozás legyen. Ezek után rátekinthetek minden másra – gyermekeimre, munkámra, családomra, barátaimra, a világra és bármi másra. Ebben az esetben mi a megfelelő vágányon vagyunk annak érdekében hogy elérjük célunkat mindezeken keresztül.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.